Sivas’ın Zara ilçesinde geleceğe nefes olacak anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İlçe merkezindeki Gazi İlkokulu öğrencileri, okulları adına oluşturdukları hatıra ormanında bin fidanı toprakla buluşturarak çevreye örnek bir davranış sergiledi.
Zara Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla Karşıyaka Mahallesi’ndeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler hem doğayı korumanın önemini öğrendi hem de çevre bilinci kazandı.

Fidan dikimi öncesinde Zara Orman İşletme Müdürü Murat Metin, öğrencilere fidanların nasıl dikileceği ve nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu. Ardından, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte okul adına oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanlarını dikti.
Etkinliğe katılan öğrenciler, kendi elleriyle diktikleri fidanların büyüyeceği günü heyecanla beklediklerini dile getirdi. Minik ellerin toprağa değdiği anlarda hem çevre bilinci hem de doğa sevgisi bir kez daha yeşerdi.
Gazi İlkokulu Müdürü Hüseyin Gökhan Altan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öğrencilerimize fidan sevgisi aşılamak, onları doğaya ve çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla okulumuz adına hatıra ormanı oluşturduk. Her yıl düzenli olarak öğrencilerimizle yeni fidanlar dikeceğiz.”
Zara’daki bu anlamlı proje, hem öğrenciler hem de ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Bin fidanın yeşereceği hatıra ormanı, geleceğe bırakılan en değerli miraslardan biri olarak görülüyor.