Sivas'ta Kurban Bayramı yaklaşırken çarşı ve pazarlarda hareketlilik gözle görülür şekilde arttı. Özellikle şeker ve çikolata reyonlarında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Kentte uzun yıllardır esnaflık yapan 41 yaşındaki Abdurrahman Gündoğdu, bayram öncesi alışverişlerin bu yıl erken başladığını ifade etti. Çocukluğundan bu yana aynı tempoyu yaşadığını söyleyen Gündoğdu, vatandaşların artık alışverişlerini son güne bırakmadığını belirtti.

Gündoğdu, şeker ve çikolata satışlarında bu hafta itibarıyla ciddi bir artış gözlemlediklerini söyledi. Gündoğdu'ya göre, insanlar bayrama bir hafta kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor ve bu durum esnafa da hareket kazandırıyor.

“Yoğunluk başladı, reyonlarımız dolup taşıyor. Özellikle çocuklara ikram edilecek şeker ve çikolatalara ilgi büyük. Ama burada önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum” diyen Gündoğdu, kalitesiz ürünler konusunda tüketicilere dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Sadece Bir Kavşak Değil, Şehrin Vitrini!
Sadece Bir Kavşak Değil, Şehrin Vitrini!
İçeriği Görüntüle

Markasız ve nerede üretildiği belli olmayan ürünlerin sağlık açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çeken Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:

“Sokakta ucuza satılan ürünler cazip gibi görünse de içeriğinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bu ürünlerde kanserojen maddeler olabilir. Sağlığımızı riske atmamak için güvenilir ve bilinen markaları tercih etmeliyiz.”

Fiyatlar hakkında da bilgi veren Gündoğdu, şekerlerde kilogram fiyatlarının 200 ile 400 lira arasında değiştiğini, çikolatada ise bu rakamın 600 TL'den başlayarak 1100 TL'ye kadar çıktığını söyledi.

"Fiyat uygun diye kalitesiz ürün tercih edilmemeli. Özellikle çocukların tüketeceği bayram şekerlerinde kaliteye dikkat edilmeli" diyen Gündoğdu, alışveriş yapanların bilinçli davranmasının hem sağlık hem de uzun vadede bütçe açısından daha doğru olduğunu vurguladı.

Sivaslı esnafın bu çağrısı, bayram alışverişi yapacaklar için önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Muhabir: Selim Çetinkaya