Sivasspor, Batman maçının hazırlıklarına başladı
Sivasspor, Batman maçının hazırlıklarına başladı
İçeriği Görüntüle

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Fransa temsilcisi Olympique Lyon'u deplasmanda 2-1 yenerek turnuvaya katılma hakkı kazandı. İlk maçta sahasında 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, toplam skoru 3-2'ye getirdi ve 2008-2009 sezonundan bu yana hasret kaldığı Devler Ligi'ne döndü.

Sarı-lacivertliler, bu sezon elemelerde Polonya'nın Gornik Zabrze takımını 1-0 ve 1-1, Avusturya'nın Sturm Graz ekibini ise 2-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyerek play-off'a ulaşmıştı. Lyon karşısındaki başarı, Fenerbahçe'yi UEFA'nın yeni formatındaki lig aşamasına taşıdı.

Fenerbahçe, daha önce Şampiyonlar Ligi'nde 6 sezon mücadele etti; ilk kez 1996-1997'de yer aldı. Son grup deneyimini 2008-2009'da yaşayan Kanarya, en iyi derecesini aynı sezon çeyrek finalle elde etti ve Chelsea'ye elendi.

2011 ve 2014'te şampiyon olmasına karşın UEFA'nın verdiği iki yıllık Avrupa kupalarından men cezası nedeniyle Devler Ligi'nde oynayamayan Fenerbahçe, cezanın ardından eleme turlarında Shakhtar, Monaco, Benfica, Dinamo Kiev, Lille ve Benfica'ya takılarak turnuvaya katılamamıştı. Bu sezon bu seriyi kırdı.

Kaynak: İHA