AK Parti Sivas Milletvekilleri Abdullah Güler, Rukiye Toy ve Hakan Aksu ile AK Parti İl Teşkilatı, Sivas’ta Valiliğe bağlı Meva Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buluşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulunulurken, Türkiye’nin terörle mücadelesine yönelik dikkat çeken değerlendirmeler de yapıldı.

Gazetemizin yönelttiği “Terörsüz Türkiye” hedefiyle ilgili soruya yanıt veren Abdullah Güler, sürecin başından itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Güler, Meclis’te grubu bulunan ya da bulunmayan tüm siyasi partilerden temsilcilerin katılımıyla bir komisyon kurulduğunu hatırlattı.

4 Yıl Sonra Yeniden Karşı Karşıyalar!
4 Yıl Sonra Yeniden Karşı Karşıyalar!
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin son yıllarda bölgesindeki savaşlara rağmen içeride güvenlik ve istikrarı sağlama konusunda kararlı adımlar attığını vurgulayan Güler, “50 yıldır Türkiye’nin belası olan terör konusunda silahların bırakılması büyük bir kazanımdır” ifadelerini kullandı. Komisyonun bu sürecin etkin şekilde tamamlanmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Güler, Türkiye’nin iç huzurunu güçlendirme hedefinin devam ettiğini kaydederek, “Türkiye’nin barış ve huzur ortamını daha da güçlendirmesi gerekir” dedi.

Güler’in açıklamaları, hem Sivas’ın gelişimine katkı sağlayacak politikaların hem de Türkiye genelinde güvenlik perspektifinin nasıl şekillendiğine dair çarpıcı mesajlar verdi.

Muhabir: Enes BULUT