05 Aralık 2025
weather
8°
42,5205 %0.03
49,5625 %-0.09
5.759,09 % 0,11
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Bu Nasıl Vicdansızlık! Engelli Çocuk Güvercin Kümesinde

Bu Nasıl Vicdansızlık! Engelli Çocuk Güvercin Kümesinde

Ankara’da amcası tarafından yıllarca güvercin kümesinde tutulduğu ortaya çıkan 11 yaşındaki engelli çocuk, ihbar üzerine kurtarılarak devlet korumasına alındı. Olay büyük tepki çekerken, soruşturma sürüyor.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Bu Nasıl Vicdansızlık! Engelli Çocuk Kümesinden Kurtarıldı

Ankara’da insanlığın utanç kaynağı olan bir olay daha ortaya çıktı. Yıllarca amcası tarafından güvercin kümesinde tutulduğu belirlenen 11 yaşındaki engelli çocuk, gelen ihbar üzerine ekipler tarafından kurtarıldı. Belden aşağısı felç olan çocuğun, babasının vefatının ardından annesinin başka biriyle evlenip evi terk ettiği, bu süreçte ise amcası tarafından insanlık dışı şartlarda yaşatıldığı tespit edildi.

Çocuğun uzun süredir kümeste tutulduğunu fark eden duyarlı komşular, durumu yetkililere bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, çocuğu bulunduğu yerden çıkararak güvence altına aldı. Olay anında kaçtığı belirtilen amcanın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından büyük tepki yükseldi. “Ankara Abisi” olarak tanınan sosyal medya fenomeni, çocuğa sahip çıktığını açıklayarak destek süreçlerinin başlatıldığını duyurdu. Engelli çocuğun sağlık kontrollerinin yapılması ve güvenli bir ortama yerleştirilmesi için kurumlarla koordinasyon sağlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olaya hızla müdahale ederek çocuğu koruma altına aldı. Soruşturma sürerken, kamuoyu bu vicdansızlığa sert tepki göstermeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *