Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sivas Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen özel programa katıldı.

Etkinlik, Sivas’taki engelli bireyleri ve ailelerini aynı çatı altında buluştururken; Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ve kurum temsilcileri de programa destek verdi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Şimşek, toplumun her bireyinin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Toplumun her ferdinin bir engelli adayı olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Sivas Valiliği olarak özel gereksinimli bireylerimizin yanında olmaya ve desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
Programın en duygusal anları ise engelli bireylerin sahne performanslarında yaşandı. Seslendirdikleri şarkılar, sergiledikleri oyunlar ve farklı gösteriler, salonda duygu dolu anlara neden oldu.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, pasta kesimi ile sona erdi.