Sivas’ta öğrenciler, Filistin için tek yürek oldu. Mehmet Akif İlkokulu ve Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Gazze’de yaşanan insani drama kayıtsız kalmayarak düzenledikleri yardım kermesinden elde ettikleri geliri Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesine teslim etti.
Sivas İl Müftüsü Hasan Limon, duyarlı öğrencileri makamında kabul etti. Öğrencilerin gösterdiği hassasiyetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Limon, “Toplanan yardım miktarı, öğrencilerimizin ne kadar duyarlı ve gayretli olduğunu gösteriyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz Filistin'deki kardeşlerimize can olacaktır.” dedi.

75 Bin Liralık Dayanışma
Sivas Merkez Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Adem Büyükbektaş ve Din Görevlisi Ramazan Kılıç öncülüğünde başlattıkları yardım kampanyası kapsamında 4 bin 750 TL topladı.
Merkez Huzur İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise Okul Müdürü Bahadır Çetin ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Durna rehberliğinde düzenledikleri kermesle 70 bin 730 TL gelir elde etti.
Her iki okulun öğrencileri, topladıkları toplam 75 bin 480 TL’yi makbuz karşılığında TDV Sivas Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Hasan Limon’a teslim etti.

“Bu Birlik Filistin’e Can Olacak”
İl Müftüsü Limon, öğrencilerin yanı sıra destek veren öğretmenlere, okul yönetimine ve velilere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin bu hassasiyeti bizleri gururlandırdı. Yardım kampanyasına katkı sunan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz Filistin’deki kardeşlerimize nefes olacaktır.”
Öğrencilerden Duygulandıran Mesaj
Kermese katılan öğrenciler, topladıkları yardımın Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık sergileyen öğrenciler, “Filistinli kardeşlerimiz yalnız değil” mesajı verdi.