Sivas’ta kış aylarının sert yüzü kendini iyiden iyiye hissettirirken, şehirde yaşayan sokak hayvanları için dikkat çeken bir çalışma yürütülüyor. Sivas Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yerleştirilen kedi evleri, soğuk hava ve yoğun kar yağışıyla mücadele eden sokak kedileri için adeta bir sığınak haline geldi. Hava sıcaklığının eksi 19 dereceye kadar düştüğü, kar kalınlığının ise 50 santimetreyi aştığı günlerde, bu alanlara düzenli olarak mama bırakılıyor.

Kedi Evlerinin Sayısı 19’a Yükseltildi
Sivas Belediyesi, hayata geçirilen proje kapsamında kedi evlerinin sayısını 19’a çıkardı. Yeni kurulan evlerin yanı sıra mevcut kedi evlerinde de bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediyeye bağlı ekipler, belirlenen program dahilinde mama desteğini sürdürürken, sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının karşılanması için sahada aktif görev yapıyor. Özellikle kış aylarında hayvanların aç ve soğukla baş başa kalmaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Başkan Uzun’dan Sahada Net Mesaj
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun da hayvanseverlerle birlikte yapılan ziyaretlerde çalışmaları yerinde inceledi. Sokak kedilerine mama veren Başkan Uzun, Sivas’ta kış şartlarının oldukça ağır geçtiğine dikkat çekerek, belediye olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade etti. Uzun, “Kış şartları Sivas’ta zor geçiyor. Biz de can dostlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kedilerimizin bu evlerde güvenli, sıcak ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi bizim için önemli” dedi.

Kar Altında Umut Veren Görüntüler
Kurulan kedi evlerinde barınan sokak kedilerinin huzurlu halleri, yapılan çalışmanın sahadaki karşılığını gözler önüne serdi. Hem beslenen hem de soğuktan korunan kedilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, hayvanseverler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Sivas Belediyesi, sessiz dostlar için yürütülen bu çalışmalarla kış aylarında doğaya ve canlılara karşı duyarlılığın güçlü bir örneğini sergilemeye devam ediyor.