Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, bu sezon yalnızca kayak tutkunlarının değil, kitapla vakit geçirmek isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Kayak pistlerinin hemen yanında hizmet veren Dağ Kütüphanesi, sporla kültürü aynı çatı altında buluşturan nadir örneklerden biri olarak öne çıkıyor. Kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan merkez, Erzincan Havalimanı’na ise yalnızca 13 dakikalık uzaklığıyla ulaşım açısından da avantaj sağlıyor.

Kayak Yaparken Kültürle Buluşma
Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Dağ Kütüphanesi, kayak yapan vatandaşlara mola sırasında farklı bir deneyim sunuyor. Kayak ekipmanlarını çıkaran ziyaretçiler, Ergan Dağı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kitap okuyabiliyor. Özellikle aileler için düşünülen bu alanda, çocuklar için zeka oyunları da yer alıyor. Böylece çocuklar eğlenirken, ebeveynler de sakin bir ortamda kendilerine zaman ayırabiliyor.
Türkiye’de ve Dünyada Eşi Yok
Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, Dağ Kütüphanesi’nin konseptiyle dikkat çektiğini belirterek, Türkiye’de ve dünyada benzerine rastlanmadığını ifade etti. Projenin, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatlarıyla hayata geçirildiğini vurgulayan Canpolat, yüksek rakımda temiz hava eşliğinde ders çalışmanın ve kitap okumanın farklı bir deneyim sunduğunu dile getirdi.

Ergan Dağı’na Davet Var
Canpolat, Dağ Kütüphanesi’nin yalnızca bir okuma alanı olmadığını, aynı zamanda ailelerin rahat nefes alabileceği bir sosyal alan olduğunu söyledi. Kayak yapan ebeveynler pistte vakit geçirirken, çocukların güvenli bir ortamda kitap okuyabildiğini ya da zeka oyunlarıyla zaman geçirdiğini belirtti. Yetkililer, kış sporlarını kültürel bir deneyimle birleştirmek isteyen tüm ziyaretçileri Ergan Dağı Kayak Merkezi’ndeki Dağ Kütüphanesi’ne davet ediyor.