Sivas’ın Mevlana Mahallesi’nde, mahalle muhtarı Burak Zakir Baş tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Mahalledeki okullarda gerçekleştirilen etkinlikler, özellikle Karagöz ve Hacivat gösterisiyle dikkat çekti. Öğrenciler, renkli sahne performanslarını ilgiyle izlerken etkinlik alanında çeşitli hediyelerle de sevindirildi.
Sivas'ta O Mahallede Çocuklar Ramazan'ı Coşkulu Yaşıyor#sivas #Sivashaber #BurakZakirBaş https://t.co/7ZfppHTBS5 pic.twitter.com/dql3vhUmsF
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) February 26, 2026
Muhtar Burak Zakir Baş, çocuklara Ramazan ruhunu hissettirmeyi amaçladıklarını belirtti. “Ramazan ayı sadece oruç tutulan bir zaman dilimi değil, aynı zamanda paylaşmanın, gönüllerin birleştiği ve kalplerin yumuşadığı bir dönemdir. Biz de bu manevi atmosferi çocuklarımıza yaşatabilmek için etkinlikler düzenledik,” ifadelerini kullandı.

Karagöz-Hacivat Gösterisi ve Hediyelerle Neşeli Anlar
Etkinliklerde en çok ilgi gören bölüm, Karagöz ve Hacivat gösterisi oldu. Çocuklar, gösteriyi izlerken hem güldü hem de Ramazan’ın eğlenceli yanını deneyimledi. Ayrıca etkinlik alanında dağıtılan hediyeler, öğrencilerin coşkusunu artırdı.
Son günlerin popüler ilahilerine çocukların coşkuyla eşlik ettiği gözlemlendi. Müziğin ve eğlenceli sahne performanslarının birleşimi, Ramazan’ın ruhunu hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde yansıtmayı başardı.

Mobil Sahneyle Mahalleye Taşınan Ramazan Ruhu
Muhtar Burak Zakir Baş, etkinliklerin amacını şöyle özetledi: “Mobil sahne, Karagöz ve Hacivat gösterisi, ilahiler ve hediyeler eşliğinde çocuklarımızın Ramazan ruhunu hissetmesini sağladık. Onların ileride de aynı hatıraları anlatabilmeleri için bu tür etkinlikler önemli.”
Mahalle sakinleri ve öğrenciler, etkinliklerin manevi atmosferini oldukça olumlu karşıladı. Ramazan coşkusunun çocuklara ulaştırılması ve paylaşma duygusunun pekiştirilmesi, Mevlana Mahallesi’nde unutulmaz bir deneyim olarak kayıtlara geçti.