Tokat’ın Erbaa ilçesinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla yürütülen trafik denetimleri, kural tanımaz sürücülere göz açtırmıyor. Özellikle şehir içi trafiğinde gürültü kirliliğine neden olan ve vatandaşların huzurunu kaçıran araçlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, lüks bir otomobil trafik ekiplerinin radarına takıldı. Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin titizlikle yürüttüğü operasyon sonucunda, hem çevreye rahatsızlık veren hem de eksik evrakla trafiğe çıkan sürücüye ağır bir fatura kesildi.
VATANDAŞLARIN İHBARI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ
Olay, Erbaa’nın en işlek ve sosyal alanlarından biri olan Karayaka Bulvarı üzerindeki Park Vadi bölgesinde meydana geldi. Bölgeden yükselen yüksek motor ve egzoz seslerinden rahatsız olan çevre sakinleri, durumu emniyet güçlerine bildirdi. İhbarı değerlendiren Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, vakit kaybetmeden belirtilen bölgede geniş kapsamlı bir uygulama başlattı. Denetimler sırasında çevreyi rahatsız ettiği tespit edilen ve dikkat çeken 16 KIZ 50 plakalı, BMW markalı lüks otomobil ekiplerce durduruldu.
HEM PLAKASIZ HEM DE GÜRÜLTÜLÜ: CEZA YAĞDI
Durdurulan lüks otomobil üzerinde yapılan teknik incelemelerde, aracın karayolları trafik kanununa aykırı pek çok unsuru barındırdığı saptandı. Trafik polislerinin yaptığı kontrollerde, aracın ön plakasının takılı olmadığı ve araçta "abartı egzoz" olarak tabir edilen, yüksek desibelde ses çıkaran modifiyeli bir sistemin kullanıldığı belirlendi. E. Ö. idaresindeki araçta tespit edilen bu kural ihlalleri, sürücüye pahalıya patladı. Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca sürücüye toplamda 20 bin TL tutarında idari para cezası uygulandı.
LÜKS OTOMOBİL 30 GÜN BOYUNCA TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Cezai işlem bununla da sınırlı kalmadı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan ve yasal standartların dışına çıkan lüks otomobil, 30 gün süreyle trafikten men edildi. Olay yerine çağrılan çekici yardımıyla araç, yediemin otoparkına kaldırıldı. Sürücünün ancak cezasını ödemesi ve aracı yasal standartlara uygun hale getirmesinin ardından sürenin sonunda aracını teslim alabileceği öğrenildi. Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzurunu kaçıran, modifiyeli ve standart dışı araçlara yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Emniyet güçleri, özellikle gece saatlerinde Park Vadi ve benzeri sosyal alanlarda denetimlerin sıklaşacağı mesajını verdi.





