Sivas’ta kısa süre önce tamamlanarak yeniden ibadete açılan Meydan Cami, bu kez yaşanan fiziki sorunlarla gündemde. Özellikle son cemaat yerinin açık olması nedeniyle aşırı kar yağışı sonrası cami girişinde sıkıntılar yaşandı. Kar yağışının ardından havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar suları ve etkili olan yağmur, caminin tuvalet ve imam odası bölümlerinde akmalara neden oldu.
Cami cemaati, ibadete yeni açılan bir yapıda bu tür sorunların yaşanmasına tepki gösterirken, gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade ediyor.
Kar Eri̇di̇, Sorun Ortaya Çıktı

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı sonrası özellikle son cemaat yerinin açık yapıda olması, giriş kısmında olumsuzluklara yol açtı. Kar birikintilerinin erimesiyle birlikte suyun kontrolsüz şekilde ilerlediği ve tuvalet ile imam odası içerisinde bazı bölümlere ulaştığı belirtildi.
Tuvalet ve İmam Odasında Tavan Akması

Eriyen kar ve yağmur sularının oluşturduğu akmaların en belirgin şekilde tuvalet ve imam odasında görüldüğü ifade ediliyor. Tavanlarda oluşan nem ve su damlamaları, hem yapısal dayanıklılık hem de hijyen açısından endişe yaratıyor.
Cemaat üyeleri, kısa süre önce tamamlanan ve yeniden ibadete kazandırılan Sivas Meydan Cami’nde bu tür sorunların yaşanmasının üzücü olduğunu belirtiyor. Özellikle kış şartlarının ağır geçtiği Sivas’ta, yapının buna uygun şekilde planlanmış olması gerektiği vurgulanıyor.
Cemaat Çözüm Bekliyor

Yaşanan gelişmelerin ardından cami cemaati yetkililere çağrıda bulundu. Meydan Cami’nde meydana gelen su sızıntılarının kalıcı bir çözüme kavuşturulması isteniyor.
İbadetlerini huzur içinde yapmak istediklerini dile getiren vatandaşlar, gerekli teknik incelemenin yapılmasını ve özellikle son cemaat yerinden kaynaklandığı belirtilen sorunun giderilmesini talep ediyor. Yeni açılan bir camide bu tür sorunların tekrar etmemesi için kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiği ifade ediliyor.
Sivas’ın önemli ibadet mekânlarından biri olan Meydan Cami’nde yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler, yapılacak çalışmalara çevrildi.