Sivas’ta şehir kültürünü yaşatma ve yayma hedefiyle hizmet veren derneklerde yeni bir dönem başladı. Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığına yapılan yeni seçimle Sait Döşkaya seçildi. Göreve gelir gelmez, derneğin amacının Sivas’a hizmet olduğunu vurgulayan Döşkaya, kültür ve sosyal projelere ağırlık vereceklerini söyledi.

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği’nden Sürpriz Ziyaret
Döşkaya ve yönetimi, dernek faaliyetlerini güçlendirmek ve Sivas’a katkı sağlamak amacıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Bizim Sivas Gazetesi ve İnternet Haber Sitesi sahibi Muhsin Kaya ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette, derneğin önümüzdeki dönem planları ve kültürel projeler hakkında sohbet edildi.
Yönetimde Yeni İsimler, Sivas’a Hizmet Vurgusu
Dernek yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini Babür Şardaş üstlenirken, yönetim kurulu üyeleri Kaan Kelkit, Serkan Çelebi, İshak Kaan Usta, Hakan Selçuk ve İsmet Dede’den oluşuyor. Yeni yönetim, Sivas’ın kültürel mirasını korumak ve sosyal projelerle şehrin değerlerini ön plana çıkarmak için çalışacaklarını belirtti.
Muhsin Kaya ile Samimi Sohbet, Dernekten Mesaj Var
Ziyarette, Sivas’ın kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlama hedefi ön plana çıktı. Döşkaya, Muhsin Kaya ile gerçekleştirdiği sohbet sırasında derneğin önceliklerinin Sivas’a hizmet etmek olduğunu ve şehrin kültürel kimliğini yaşatacak projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.
Yeni yönetim, önümüzdeki dönemde kültür-sanat etkinlikleri, eğitim programları ve toplumsal bilinçlendirme projeleri ile Sivas’a değer katmayı planlıyor. Sait Döşkaya, “Amacımız Sivas’ı daha yaşanabilir ve kültürel açıdan zengin bir şehir haline getirmek” diyerek mesajını net bir şekilde paylaştı.