Samsun’un Çarşamba ilçesinde sınırlı alanda yetiştirilen aromatik Süreyya kavunu, bu yaz Sivaslıların ilgisini çekiyor. Sade görüntüsüne rağmen yoğun aromasıyla dikkat çeken bu özel kavun, Sivas Sebze Halinde kilosu 30 liradan satışa sunuldu.
Yaz meyvelerinin başında gelen kavun ve karpuz sofralarda yerini alırken, bu sezon Karadeniz’den gelen farklı bir lezzet öne çıkıyor. Dayanıklı yapısı ve kendine has tadıyla bilinen Süreyya kavunu, hem manav tezgâhlarında hem de Sivaslıların sofralarında yer bulmaya başladı.
Üretim alanının kısıtlı olması ve her geçen gün artan taleple birlikte fiyatların yükselmesi kaçınılmaz hale geldi. Bu durum, kavunun kilosunun 30 TL’ye kadar çıkmasına neden oldu. Fiyatı tartışma konusu olsa da, kavunun aroması ve farklılığı tüketicilerin ilgisini çekiyor.
Sivaslılar, bu özel lezzeti deneyimlemek için hal ve manavlara yöneliyor. Süreyya kavunu, yaz sofralarına sadece serinlik değil, aynı zamanda Karadeniz’in kokusunu da taşıyor.