Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), uluslararası bilim arenasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversitenin Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, Avrupa'nın en prestijli bilim ağlarından biri olan COST (Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği) Aksiyonu tarafından verilen misafir araştırmacı bursunu kazanarak Sivas'a büyük bir gurur yaşattı.
DÜNYACA ÜNLÜ ENSTİTÜDEN ÖZEL DAVET
Bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken Doç. Dr. Hastaoğlu, kazandığı bu önemli bursla da yetinmedi. Başarısı, dünyanın en saygın araştırma kurumlarından biri olan CSIC-ICTAN (İspanya Ulusal Araştırma Konseyi- Gıda Bilimi, Teknolojisi ve Beslenme Enstitüsü) tarafından fark edildi. Bu dev kurumdan özel bir davet alan Hastaoğlu, 2 ay boyunca Kısa Süreli Bilimsel Araştırma (STSM) yapmak üzere İspanya'da çalışmalara başladı.

PROJESİ GÜNDEM OLACAK: ÇÖP DEĞİL, DEĞERLİ İÇECEK
Peki, dünyanın önde gelen bilim insanlarının dikkatini çeken bu projenin sırrı ne? Doç. Dr. Hastaoğlu, İspanya'daki çalışmalarında son yılların en önemli konularından biri olan "sıfır atık" ve "sürdürülebilirlik" üzerine odaklanacak. Proje, gıda sanayinde genellikle atık olarak görülen yulaf üretim artıklarından, hem sağlıklı hem de katma değeri yüksek, yenilikçi bir fermente içecek geliştirilmesini amaçlıyor. Bu çalışma, gıda israfının önüne geçilmesi ve atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması açısından çığır açıcı bir potansiyel taşıyor.
SİVAS'IN BAŞARISI DÜNYAYA DUYURULACAK
Bu önemli projenin sonuçları sadece laboratuvarla sınırlı kalmayacak. Doç. Dr. Hastaoğlu'nun aynı zamanda çalışma grubu üyesi olduğu COST Aksiyonu Yönetimi, projenin çıktılarını uluslararası bilimsel toplantılarda yayınlayacak.