Sivas simidi yaz ayıyla birlikte büyük bir ilgi görmeye başladı. Özellikle gurbetçilerle birlikte Sivas'ta simit satışlarında deyim yerindeyse patlama yaşandı.

Sivas meydanında başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde satış yapan simitçiler satışlardan son derece memnun. Günde 100 simit sattığını söyleyen Çetin Varol, "Şimdi 200 simit satıyorum. Özellikle gurbetçiler simitlere büyük ilgi gösteriyor, özlediklerini ifade ediyorlar" dedi.

Sivas simidinin en büyük özelliği, pekmezle kaynatılması ve ardından fırına verilerek kızartılması. Tazesiyle yenildiğinde hem çıtırlığı, hem de lezzetiyle çay-simit birlikteliğini zorlayan Sivas simidinde yaz bereketiyle geldi. Simitçiler satışlardan memnun, özellikle gurbetçiler ise Sivas simidine kavuşmaktan memnun.

Muhabir: Abdullah Alkan