Sivas’ın Ulaş ilçesinde, taşımalı eğitim sisteminin en önemli halkası olan servis şoförleri için kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada, her gün yüzlerce öğrenciyi evinden okuluna taşıyan şoförlerin çalışma koşulları ve uyması gereken kurallar masaya yatırıldı. Toplantıda, eğitimin sadece sınıfta değil, öğrencinin evden çıktığı andan itibaren başladığı vurgulandı.

Talepler Dinlendi, Sorunlar Masaya Yatırıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Karacalar başkanlığında yapılan toplantıya, Şube Müdürü Mehmet Ali Uysal da katılarak sürece destek verdi. Şoförlerin karşılaştığı zorlukları ve taleplerini tek tek dinleyen Karacalar, taşımalı eğitimde aksama yaşanmaması adına karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Diyalog ortamında geçen görüşmede, şoförlerin sahadaki tecrübeleri ve çözüm önerileri de kayıt altına alındı.

Denetim ve Kurallar Konusunda Taviz Yok

Toplantının ana gündem maddesini ise öğrencilerin güvenli şekilde taşınması oluşturdu. Şoförlere; araç bakımlarının periyodik olarak yapılması, trafik kurallarına harfiyen uyulması ve araç içindeki öğrenci güvenliğinin en üst seviyede tutulması konularında kesin talimatlar verildi. Kuralların sadece kağıt üzerinde kalmayacağını belirten yetkililer, denetimlerin süreceğini ve ihlal durumunda gerekli cezai işlemlerin tavizsiz bir şekilde uygulanacağını şoförlere bir kez daha hatırlattı.

Vali Şimşek Çalışma Arkadaşlarıyla Aynı Sofrada Buluştu
Vali Şimşek Çalışma Arkadaşlarıyla Aynı Sofrada Buluştu
İçeriği Görüntüle

Güvenli Gelecek İçin Ortak Sorumluluk

Toplantı, servis şoförlerinin toplumsal sorumluluğuna dikkat çekilerek sona erdi. Trafikte sergilenen her davranışın öğrencilere örnek olduğu ifade edilirken, servis araçlarının birer eğitim yuvası gibi görülmesi gerektiği vurgulandı. Ulaş ilçesinde taşımalı eğitim sisteminin kusursuz işlemesi için bu tür bilgilendirme ve denetim toplantılarının periyodik olarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: AA