Sivas’ta tarım sezonu öncesi üreticiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilere destek amacıyla fide dağıtımı yapılacağını duyurdu. Özellikle artan maliyetler karşısında çiftçinin yükünü hafifletmeyi amaçlayan bu adım, bölgede tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından dikkat çekiyor.
Uygun Fiyatlı Fide Desteği Üreticiyi Rahatlatacak
Bizim Sivas Haber sitesi muhabiri Selim Çetinkaya'ya açıklamalarda bulunan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivaslı üreticilere kaliteli ve uygun fiyatlı fide sunacaklarını belirterek domates fidesinin 12 TL, biber fidesinin ise 15 TL’den satışa sunulacağını açıkladı. Birinci sınıf olarak nitelendirilen fidelerin, verim ve kalite açısından üreticiye önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Çetindağ, üreticilerin Ziraat Odası’na gelerek kayıt yaptırabileceğini ifade ederken, fide dağıtımının 10 Mayıs itibarıyla başlayacağını vurguladı. Bu tarihin yaklaşmasıyla birlikte çiftçilerin hazırlıklarını hızlandırdığı gözlemleniyor. Uygun fiyat politikası sayesinde daha fazla üreticinin bu destekten yararlanması hedefleniyor.
Yağışlar Verimliliği Belirleyecek
Sivas’ın yalnızca buğday üretimiyle değil, sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle de öne çıktığını dile getiren Çetindağ, bu yılki yağışların tarımsal üretim üzerindeki etkisine dikkat çekti. Mevsimsel yağışların yeterli seviyede olmasının, hem ürün kalitesini hem de rekolteyi doğrudan etkileyeceğini belirtti.
Özellikle fide döneminde alınacak yağışların, bitkilerin gelişim sürecinde kritik rol oynadığını ifade eden Çetindağ, Bizim Sivas Haber sitesi muhabiri Selim Çetinkaya'ya yaptığı açıklamanın devamında üreticilerin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Tarımda doğru zamanlama ve kaliteli girdi kullanımının önemine vurgu yapılırken, sağlanan fide desteğinin de bu sürece katkı sunacağı düşünülüyor.





