İZEBSİDEF (İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekler Federasyonu) tarafından 18-19 Mayıs tarihlerinde Sivas ve Divriği’ye kültür, tarih ve birlik temalı gezi programı düzenlenledi. İzmir ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Sivas derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda 45 kişilik kafile Sivas’ı ziyaret ettiler.
Son derece yağışlı ve soğuk hava olmasına rağmen Sivas’ın başta tarihi mekanları olma üzere kültür mekanlarını gezen kafilede Sivaslıların yanısıra Sivaslı olmayan ve Sivas’ı ilk defa görenler de bulunuyor. Sivas’ı son derece beğendiklerini ifade eden ziyaretçiler, bugün ise Divriği ilçesine geçerek Divriği Ulu Cami ve Darüşşifasını gezdiler. Çoğu ziyaretçiler ise bu yaz Sivas’a tekrar gelerek daha uzun bir süre kalarak Sivas’ı gezeceklerini ifade ettiler.
GÖNÜL BAĞI KUVVETLENECEK
İZEBSİDEF Başkan Vekili Tarık Çakır yaptığı açıklamada, düzenlenen programın hem kültürel bağları güçlendirmek hem de Sivas’ın tarihi değerlerini yerinde görmek adına önemli olduğunu ifade etti. Çakır, “Sivas bizim ortak hafızamız ve kültürel kökümüzdür. Ege Bölgesi’nde yaşayan hemşehrilerimiz ile memleketimiz arasındaki gönül bağını daha da kuvvetlendirmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik” dedi.
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un bu gezide kendilerine önemli destek verdiğini belirten Tarık Çakır, “45 kişi ile geldik, büyük bir ilgi gösterildi. Daha fazla kişi gelmek istedi, bu daha bir başlangıç. Bundan sonra Sivas gezilerimizi artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.




