Merhaba Dostlar, Bu Ülkemin Aydınlık insanları güne merhaba, 2019-2020 Futbol sezonunun ilk müsabakasını ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş spor galibiyetiyle futbol şov yaparak başlayan Demir Grup Sivas spor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve onun öğrencileri olan siz sporcu dostlarımıza da merhaba.
            Fikstür çekilince bazı sporseverler ?´ bu karşılaşmanın zor olacağını söyleyerek keşke Anadolu takımları ile galibiyet serisi ile başlasak ?´ daha rahat eder dik şeklinde düşünenlere rastlamak mümkündü 
           Fakat Demir Grup Sivas spor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ?Cumhuriyet kupasında Fenerbahçe sporu yenerek çok ofansif hızlı ve yüksek bir performans sergileyerek kupayı müzesine götürdükten sonra idmanını izlemeye gittiğimde şunları söylüyordu´´ çok iyi hazırlandık rakibimiz güçlü bir takım ama benim takımımda da bunları yenecek bir güven ve kapasite var´´ demişti.
          Bunu da sahada en güzel bir şekilde Beşiktaş spora karşı oynadığı futbolla adeta ders vererek ben bu ligde varım dedi. Rıza Çalımbay hoca teorisini sahada pratiğe çevirerek bunu kanıtlamış oldu bravo size Rıza Çalımbay hoca ve ekibine sporcularına, tribün emekçileri siz taraftar dostlarımıza bravo 
           Demir grup Sivas spor ?Beşiktaş spor karşılaşmasını izlemek için çevre illerden gelen binlerce taraftar bu iki güçlü takımı izlemek için 4 Eylül stadyumuna saatler önce gelerek müsabaka saatini bekliyorlardı. 
         Fakat bazı taraftarlar paso lig kartlarını ve biletlerini alabilmek için buradaki görevlilerden sürekli şikâyetlerini dile getirerek ?´çok vurdumduymazlar bizler onların yüzünden iki saat kuyrukta bekleyerek müsabakanın 20 dakikasını izleyemedik´´ şeklinde eleştirilerini dile getirdiler buna da yönetim bir çare bulması lazım.
       Beşiktaş Demir Grup Sivas spor karşılaşmasına Burak Yılmaz, Kaleci karius,Atibahutehinsar,Enzo Roca,Jeremain Lens, den yoksun  olarak  geldi.
Sivas spordan giden başarılı yan bek Douglas ise yedek kulübesinde bekleyenler arasında idi.
       Demir Grup Sivas spor da ise kadroda yer alan Ziya, Emre, Hakan ve Mert Hakan´ın dışındakilerin tamamı yeni transferlerden kurulu bir ekipti.
     Cumhuriyet Kupasında Fenerbahçe spor karşısında gördüğüm çok canlı ve hızlı tempolarla oyunda kalan bir takımı görünce ?  arkadaşlara döndüm´´ bu takım liğe aynı şekilde başlar ise yenemeyeceği takım olmaz demiştim´´
        Yayıncı kuruluşun kulüplerin alacaklarını tahsil etmemesinden doğan transferlerini gecikmeli yapan kulüpler arasında Sivas sporda bazı mevkilere transferler yaparak bunu tamamlamaya çalıştı aksayan yerler var onlarında en kısa zamanda giderileceğini umut ediyorum.
      Şunu da ilave etmek istiyorum Başarılı sporcu Emre Kılıç´ın transferi gündemde ama bu arkadaşımızın kulüpten gitmesi o koridorda birçok aksaklıklara yol açacaktır kulübünde böyle genç yeteneklere ihtiyacı vardır
     Demir Grup Sivas spor ilk yarıda Ziya, Emre, Mert Hakan, GOİANO, Caner Osmanpaşa, Erdogan, ile hızlı çıkışlarla oyunu rakip savunmaya  çekmeye  çalıştılar.
       Oyunda çok diri kaldıklarını gördüm ilk yarıda oyunun hakimi olan takım gerçekten Sivas spor idi. Önemli olan Beşiktaş sporun zayıf savunmasını tespit edip oraya yüklenip hata yapmasını sağladılar bravo Sivas spora
       Beşiktaş spor ise Dorukhan Adem,Boyd   ve ouaresma,oguzhan, orkan lajajiç ile  müsabakayı koparmak için mücadele etseler de   Sivas spor ´un başarılı savunması buna izin vermedi.   
       İlk arıda oyunun hakimi ve kontrolü Sivassporda idi nitekim  Ziyanın başarılı çıkışlı  topuna  kale sahasında dokunan Mert Hakan skoru 1-0 yaptı.
      İlk yarının son dakikalarında Boydla kaleci samassa topa çıkınca sakatlanan samassa ambulansla hastaneye kaldırıldı ve dün taburcu edildiği önemli bir sakatlığın söz konusu olmadığı bildirildi. Burada bir kırımızı kart ihlali yoktu kasıt yoktu çünkü.
     İkinci yarıya  Demir grup sivas spor   yine aynı tempoyla oyuna başladı  daha temkinli ve rahat bir görüntü vardı sahada.
      Şunu söylemek gerekir ise bir takım oyunu rakip savunma önüne taşıyamıyorsa puan almakta güçleşecektir demektir.
      Demir grup Sivas spor bu karşılaşmada hiç oyundan düşen kötü oynayan bir oyuncusu yoktu aksine oyun disiplini mükemmeldi,  saha ve adam paylaşımları da harika idi.
      Yatabare 54. Dakikada kaptığı bir topla sert vurdu skoru 2-0 yapınca Beşiktaş ta oyundan düşmeler ve paniklemeler başladı birkaç dakika toparlanmaya çalıştı ayağa paslarla ama sahanın hakim ayakları buna da izin vermedi.
     Takım oyununu en güzel şekilde uygulayan Sivas spor dan Ziya,Emre,Erdogan,Goiano,Mert Hakan,Caner Osman paşa  sahanın etkili ayaklarından biri  idiler  takım olarak.  76. Dakikada Emre adlığı ara topla ilerledi uzaktan öyle bir şut çek tiki kaleci  topun filelere girdiğini gördü sadece skor 3-0
     Bu futbola tribünlerdeki tüm taraftarlar ayağa kalkarak alkışladılar böylesi performansa ve oyuna susamışlardı o taraftarlar.
      Bu golden sonra Beşiktaş´ın oyun sistemi ve dengesi iyece bozuldu evet iyi top çeviren elinde fazla tutan bir takım, Fakat Rıza Çalımbay hoca ve öğrencileri dersine iyi çalışmış ve bu oyunlara izin vermemiştir.
       Tekrar Demir Grup Sivas spor yönetimini Teknik Direktör Rıza Çalımbay hocayı ekibini sporcularını ve siz tribün emekçilerini tebrik eder aynı tempo ve performansla Çay kur Rize spor karşılaşmasından da puanla dönmenizi bekler başarılar dilerim.                              
                                  Görüşmek dileğiyle efendim