Sivasspor’da son günlerde saha dışı gelişmeler gündemi meşgul ediyor. Kulüpte 2019 yılından bu yana stadyum anonsçuluğu görevini sürdüren Ela Özgün’ün görevine son verildiği açıklandı. Görevden alınma sürecine dair kamuoyuyla paylaştığı açıklama ise taraftarların ‘Bir bu eksikti’ dedirtti.
Ela Özgün, yaptığı yazılı açıklamada, görevden alınmasının profesyonel performansı ya da yeterliliğiyle değil, kulüp yönetiminde yaşanan değişim sonrası alınan keyfi bir kararla gerçekleştiğini belirtti. Daha da dikkat çekici olan ise, yeni yönetimin “kadın anonsçu istemiyoruz” şeklindeki tavrına vurgu yapmasıydı.
Özgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sivasspor Kulübü'nde 2019'dan itibaren sürdürmekte olduğum stadyum anonsçuluğu görevim, kulüp yönetiminde meydana gelen değişiklik sonrasında alınan keyfi bir kararla sonlandırılmıştır. Görevden uzaklaştırılmamın gerekçesi, profesyonel yeterliliğim veya görev performansımla ilgili olmayıp; yeni yönetimin, kadın anonsçu istemediğine dair açık beyanları doğrultusunda gerçekleşmiştir.”
Bu durumun Anayasa’da güvence altına alınan eşitlik ilkesine ve çalışma hayatında cinsiyet temelli ayrımcılığı yasaklayan yasal düzenlemelere aykırı olduğunu ifade eden Özgün, hukuki süreci başlattığını duyurdu.
Taraftarlar, “Anonscu Ela’nın görevden alındığını açıklayıp “yasal haklarımı arayacağım” demesiyle birlikte, “bir sen eksiktin” dedirtecek bir gündem daha çıktı. Bütün derdimiz tasamız bitmiş gibi şimdi de anons meselesini mi tartışacağız?” dedi.