Trendyol 1. Lig ekiplerinden Özbelsan Sivasspor’da teknik direktör İsmet Taşdemir, kulübün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Göreve mevcut yönetim ve başkan Burak Özçoban ile geldiğini hatırlatan deneyimli çalıştırıcı, yeni sezonda da aynı yapı devam ederse görevde kalacağını açık bir dille ifade etti.
Taşdemir, “Eğer başkanımız olmayacaksa ben de burada olmayı düşünmüyorum. Bu konuda çok netim” diyerek kulüpteki belirsizliğin kendi kariyer planını doğrudan etkilediğini vurguladı. Olası bir yönetim değişikliğinde sözleşmesini feshederek yeni yönetime alan açabileceğini belirten Taşdemir’in bu çıkışı, camiada geniş yankı uyandırdı.

Kaçan Play-Off ve Zor Bir Sezonun Özeti
Sezonun genel değerlendirmesini de yapan Taşdemir, göreve geç gelmelerinin ve yaşanan sakatlıkların hedeflere ulaşmayı zorlaştırdığını dile getirdi. Takımı devraldığında 24 maçta 7 galibiyet alınmış bir tablo olduğunu hatırlatan teknik adam, kendi döneminde 13 maçta aynı sayıda galibiyete ulaştıklarını ancak bunun play-off için yeterli olmadığını söyledi.
Son yıllarda sürekli play-off oynayan ve hatta şampiyonluk yaşayan bir teknik ekip olduklarını belirten Taşdemir, bu sezon ilk kez bu yarışın dışında kaldıklarını ifade etti. Bu durumun kendileri adına alışılmadık bir tablo olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, “İlk defa bu heyecanın dışında kaldık” sözleriyle sezonun hayal kırıklığını özetledi.

Yeni Sezon Planı: Hedef Şampiyonluk Yarışı
Gelecek sezon için planlarını da paylaşan Taşdemir, belirsizliğin ortadan kalkmasının ardından güçlü bir kadro kurmak istediklerini belirtti. Hedeflerinin net olduğunu söyleyen teknik adam, şampiyonluk yarışının içinde olacak bir takım oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
“En kötü ilk üçü hedefleyen, play-off’un içinde olan bir takım kurmak istiyoruz” diyen Taşdemir, Sivasspor’un büyüklüğüne yakışır bir oyun anlayışı için doğru oyuncu grubunun şart olduğunu dile getirdi.
Öte yandan takımın önemli isimlerinden Rey Manaj’ın kulüpte kalmak istediğini açıklayan Taşdemir, golcü oyuncunun şampiyonluk hedefiyle yola devam etmeye sıcak baktığını söyledi. Bu gelişme, yeni sezon öncesi camia adına olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.
Taraftara ve Şehre Çağrı: “Herkes Ayağa Kalkmalı”
Sivasspor’un Türk futbolunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Taşdemir, kulübün bulunduğu noktadan çıkabilmesi için sadece saha içinin değil, şehir dinamiklerinin de devreye girmesi gerektiğini ifade etti.
Oyuncuların sezon boyunca büyük fedakarlıklar yaptığını belirten teknik adam, yaşanan zorluklara rağmen takımın birlik içinde kaldığını söyledi. “Başka kulüplerde olsaydı çok farklı şeyler yaşanabilirdi” diyen Taşdemir, oyuncuların özverisine özellikle dikkat çekti.
Taraftara da ayrı bir parantez açan deneyimli çalıştırıcı, Süper Lig yıllarına alışkın olan tribünlerin mevcut durumu kabullenip takıma daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade etti. “Buradan çıkabilmemiz için daha büyük desteğe ihtiyacımız var” sözleriyle çağrıda bulunan Taşdemir, yeni sezonda herkesin tek yürek olması halinde hedeflere ulaşabileceklerine inandığını dile getirdi.
Sezonun geride kaldığını ve artık önlerine bakmaları gerektiğini söyleyen Taşdemir, sözlerini “Sadece hoca, oyuncu ve yönetim değil, tüm şehir ayağa kalkmalı” diyerek tamamladı.




