Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere müjdelemiş olduğu “İŞKUR Gençlik Programı” kura çekilişi noter huzurunda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve İŞKUR Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat’ın katılımıyla Üniversite Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.



Toplam 9 bin 34 öğrencinin başvurduğu programda, bin 315 öğrenci merkez kampüse, 215 öğrenci ise ilçelerde faaliyet gösteren Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullara yerleşmeye hak kazandı.



Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül çekiliş öncesi gerçekleştirdiği konuşmada, “Kuramızla, bin 530 öğrencimizi akademik takvim süresince Üniversitemizde istihdam edeceğiz. Bu program, hem Üniversitemize hem de öğrencilerimize katkı sağlaması açısından önemli bir gelişmedir. Amacımız, gençlerimizin Üniversitemizde deneyim kazanarak sektörde çalışmaya hazır hale gelmesini sağlamaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İŞKUR Sivas İl Müdürümüze ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Programın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kura sonuçlarına, gün içerisinde Üniversite web sitesinden ulaşabilecek.

Kaynak: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bülten