Sivas'ın O Okulundan Tarihi Voleybol Başarısı!
Sivas'ın O Okulundan Tarihi Voleybol Başarısı!
İçeriği Görüntüle

Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun 2025 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Sivas'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gençler-Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası, tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyona, bugün akşam yapılacak final atışlarının ardından sona erecek ve dereceye giren sporcular milli takım kampına katılma hakkı kazanacak.

400 Sporcu Kıyasıya Mücadele Ediyor

Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonaya, Türkiye'nin 30 farklı ilinden 64 kulübe bağlı toplam 400 sporcu katılım sağlıyor. Bölgesel yarışmalarda dereceye girerek Sivas'taki finallere katılmaya hak kazanan sporcular, Türkiye'nin en iyisi olmak ve milli formayı giyebilmek için kıyasıya bir mücadele sergiliyor.

"Sadece Spor Değil, Bir Kültürü İcra Ediyoruz"

Şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan Geleneksel Türk Okçuluğu Sivas İl Temsilcisi Muhammed Selvi, Sivas’ın önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selvi, "7 bölgede yapmış olduğumuz yarışmalar sonucunda dereceye giren sporcularımız şu anda Sivas’ta ter döküyor. Buradan çıkacak olan sporcularımız, milli takım kampına katılmaya hak kazanacaklar" dedi.

Bu sporun sadece fiziksel bir aktivite olmadığını vurgulayan Selvi, "Köklerimizden geleceğe sloganıyla bir kültürü de icra etmiş oluyoruz. Biz küçük sporcularımızı aldığımızda önce okçuluğun önemini bilimsel olarak anlatarak daha sonra ok atmalarını sağlıyoruz. İlimize gelen tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz ve şampiyonaya destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz," diye konuştu.

Heyecan dolu geçen şampiyonanın final atışları, bu akşam yapılacak ve Türkiye'nin yeni şampiyonları ile milli takım adayları Sivas'ta belli olacak.

Kaynak: İHA