Sivas'ın Şarkışla ilçesinden gelen son dakika haberi, bir kez daha yollardaki beklenmedik tehlikelere dikkat çekti. Sakin bir sabah yolculuğu, saniyeler içinde adeta bir can pazarına dönüştü. Osmanpınarı köyü yakınlarında seyir halindeki bir otomobil, aniden önüne çıkan koyun sürüsüne çarpınca faciadan kıl payı dönüldü. Kazada otomobilde bulunan yaşlı çift yaralanırken, 3 koyun ise telef oldu.

Yaz sıcağı arıları da vurdu!..
Yaz sıcağı arıları da vurdu!..
İçeriği Görüntüle

O ANİDEN KARŞILARINA ÇIKTI!

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Şarkışla ilçesi Osmanpınarı köyü mevkinde ilerleyen 77 yaşındaki H.A. idaresindeki 58 FA 216 plakalı otomobil, otoyoldan karşıya geçmeye çalışan kalabalık bir koyun sürüsüyle karşılaştı. Deneyimli sürücünün tüm çabalarına rağmen duramayan araç, sürünün ortasına daldı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrildi.

YAŞLI ÇİFT YARALANDI, 3 KOYUN TELEF OLDU

Kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü. Hurdaya dönen otomobilin içinde bulunan sürücü H.A. ile yanında yolcu olarak bulunan eşi D.A. (70) yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı yaşlı çift, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Şarkışla Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşanan bu elim kazada, otomobilin çarptığı 3 koyunun ise olay yerinde telef olduğu öğrenildi.

Kazanın şokunu yaşayan görgü tanıkları, sürünün aniden yola fırladığını ve kazanın göz açıp kapayıncaya kadar meydana geldiğini belirtti. Jandarma ekipleri, kaza mahallinde geniş çaplı inceleme başlatırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA