Sivas’ta bahar aylarının gelmesiyle güneşli ve sıcak günler beklenirken, yüksek kesimlerden gelen görüntüler kışı aratmadı. Özellikle şehrin Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki Koyulhisar ilçesinde büyük bir kar sürprizi yaşandı. İlçenin yüksek rakımlı noktalarında etkili olan yağış, Mayıs ayının ortasına yaklaşırken doğayı yeniden kış moduna soktu. Yeşilliğiyle ünlü yaylalar ve köyler, kısa sürede yağan karın ardından adeta beyaz bir gelinlik giyerek kartpostallık görüntüler oluşturdu.

İstanbul Hasreti Sivas’ta Bitti

Kar yağışının en yoğun hissedildiği yerlerden biri de Koyulhisar’a bağlı Kavacık köyü oldu. Köy sakinleri, Mayıs ayında bembeyaz bir sabaha uyanmanın şaşkınlığını ve keyfini bir arada yaşadı. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan ve kış boyunca kar hasreti çeken vatandaşlar, memleketleri Sivas'ta bu sürprizle karşılaşınca soluğu dışarıda aldı. Baharın ortasında lapa lapa yağan karın tadını çıkaran vatandaşlar, doğanın sunduğu bu eşsiz manzarayı hayranlıkla izledi.

Sivas'ta O Su Yükseldi, Hatıralar Bir Kez Daha Gömüldü!
Sivas'ta O Su Yükseldi, Hatıralar Bir Kez Daha Gömüldü!
İçeriği Görüntüle

Karın Tadını Uzanarak Çıkardı

Bölgedeki kar yağışını eğlenceye dönüştüren görüntüler ise izleyenleri gülümsetti. Mayıs sıcağı beklerken taze karın üzerine kendisini bırakan bir vatandaş, karın üzerine boylu boyunca uzanarak o anların tadını çıkardı. İstanbul’da kar görmediklerini ancak Sivas’ta Mayıs ayında bu sürprizle karşılaştıklarını belirten vatandaşın neşeli halleri objektiflere yansıdı. Sivas’ın doğasının ne kadar sürprizli olduğunu bir kez daha kanıtlayan bu yağış, hem şaşırttı hem de eşsiz bir seyir keyfi sundu.

Kaynak: İHA