Sivas'ta yaşayan binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren hayat boyu öğrenme faaliyetleri için kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Vekili İlhami Doğan başkanlığında toplanan İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılının planlamasını masaya yatırdı ve yeni dönemin hedeflerini belirledi.

GEÇMİŞ YILIN KARNESİ ÇIKARILDI, GELECEK PLANLANDI

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, şehrin eğitim alanındaki önemli isimlerini bir araya getirdi. Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ve ilgili kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu zirvede, ilk olarak geride bırakılan 2024-2025 eğitim yılının faaliyetleri mercek altına alındı. Şube Müdürü Fehmi Tutkun'un yaptığı sunumla, yıl boyunca düzenlenen kurslar, ulaşılan kişi sayısı ve elde edilen başarılar detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Sivas'taki Eğitimcilere 83.000 TL'lik Müjde!
Sivas'taki Eğitimcilere 83.000 TL'lik Müjde!
İçeriği Görüntüle

HEDEF: DAHA FAZLA VATANDAŞA ULAŞMAK

Toplantının en can alıcı gündem maddesi ise geleceğe yönelik atılacak adımlardı. Komisyon üyeleri, hayat boyu öğrenme kurslarına olan katılımın istenen seviyelere nasıl çıkarılabileceği üzerine yoğun bir görüş alışverişinde bulundu. Vatandaşların taleplerine ve çağın gereksinimlerine uygun yeni kursların açılması, mevcut programların daha cazip hale getirilmesi ve tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmesi gibi konular üzerinde duruldu.

Vali Vekili İlhami Doğan başkanlığındaki komisyonun, Sivas'ta yediden yetmişe herkesin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunacak yeni proje ve çalışmalar için düğmeye bastığı öğrenildi. Toplantıdan çıkan kararların, önümüzdeki günlerde hayata geçirilerek Sivas halkına yeni eğitim fırsatları sunması bekleniyor.

Kaynak: Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bülten