Sivas’ın İstasyon Caddesi’nde bir ara sokakta bulunan bir evin çatısındaki güneş enerjisiyle çalışan su ısıtma sistemi patladı. Sistemden akan sıcak su çatıdan aşağıya doğru aktı.

Olay, İstasyon Caddesi üzerindeki bir ara sokakta bulunan evin çatısında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evin çatısında bulunan güneş enerjisi sistemi henüz bilinmeyen bir nedenle patladı.

Sivas’ta tatlı keyfi cep yakıyor! Bir dilim baklavanın fiyatına inanamayacaksınız
Sivas’ta tatlı keyfi cep yakıyor! Bir dilim baklavanın fiyatına inanamayacaksınız
İçeriği Görüntüle

Patlamanın ardından sistemde bulunan sıcak su çatıya yayıldı. Sıcak suyun çatıdan aşağıya doğru aktığı görüldü.

Özellikle sıcak havaların etkili olduğu günlerde çatılarda bulunan güneş enerjisi sistemleri, yüksek sıcaklık nedeniyle dikkat çekiyor. İstasyon Caddesi’ndeki olayda da patlayan sistemden akan sıcak su çatıdan aşağıya kadar ulaştı.

Olayın ardından sistemde meydana gelen hasarın boyutu ve patlamanın kesin nedeni henüz bilinmiyor.

Muhabir: Melih Gezegen