Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ve Hafızlık Proje İmam Hatip Okullarında eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için belge takdim töreni düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 Yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 9 erkek ve 2 kız olmak üzere 11 öğrenciye, Hafız Mehmet Altuntaş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Sivas İl Müftüsü Hasan Limon, Kur’an eğitiminin dünya ve ahiret hayatı açısından önemine dikkat çekerek hafızları ve ailelerini tebrik etti. Hafızların yetişmesinde emeği bulunan Kur’an kursu öğreticilerine de teşekkür eden Müftü Limon, öğrencilerin başarısında ailelerin gösterdiği gayretin önemli olduğunu ifade etti.

Programın devamında, hafızlık eğitimlerinin ardından Abdülvehhabi Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursunda “Kur’an’ı Anlama ve Arapça Kursu”na katılan hafız öğrencilere kurs bitirme başarı belgeleri takdim edildi.





