Yavu'nun Kaderi Tekrar Yazılıyor!
Yavu'nun Kaderi Tekrar Yazılıyor!
İçeriği Görüntüle

Sivas'ta yaz aylarının kavurucu sıcakları, vatandaşları piknik alanlarına ve mangal başlarına çekmeye devam ediyor. Ancak bu yıl mangallardan yükselen dumanın kokusu biraz farklı. Kırmızı et fiyatlarının 600 TL'yi aşması, mangalın kralı olarak bilinen etin saltanatını yıktı ve tahtı, ekonomik bir alternatif olarak görülen tavuğa devretti.

KASAPLARIN TEZGÂHI ŞAŞIRTMIYOR: FAVORİ TAVUK

Sivas'ta et ürünleri satan işletme sahibi Emirhan Memici, bu yaz mangal alışkanlıklarında yaşanan köklü değişimi doğruluyor. Memici, "Kırmızı et fiyatları malum, çok yüksek. Bu yüzden halkımızın ilk ve en önemli alternatifi tavuk oldu. Artık her gelen müşterimiz mangallık tavuk istiyor," dedi.

MANGALIN YENİ GÖZDESİ: TAVUK KANAT

Mangal denince akla ilk gelen ürünün artık tavuk kanadı olduğunu belirten Memici, "Hiç tavuk eti yemeyen bir insan bile kanadı çok severek tüketiyor. Özellikle sarma ve kelebek çeşitlerimiz de mangal için yoğun ilgi görüyor. Bu aşırı talep, kanat fiyatlarında da ister istemez bir dalgalanmaya neden oluyor," diye konuştu.

GURBETÇİLER BİLE "TAVUK" DEDİ!

Ancak asıl şaşırtıcı olan, bu tercihin sadece yerli halkla sınırlı kalmaması. Yaz aylarında memleketlerine akın eden gurbetçiler dahi, yüksek fiyatlar karşısında mangal için tavuğa yöneldi. Emirhan Memici, bu durumu çarpıcı bir örnekle açıkladı:

"Gurbetçilerimiz Avrupa'da kırmızı eti 5-6 euroya alabildiklerini söylüyorlar. Sivas'a geldiklerinde ise 600 TL gibi bir fiyatla karşılaşıyorlar. Aradaki bu büyük fark, alım gücü daha yüksek olan gurbetçilerimizi bile şaşırtıyor ve onları da mangal için tavuk almaya yönlendiriyor."

Muhabir: Selim Çetinkaya