Sivas Valiliği, kent genelinde etkili olması beklenen zirai don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, 10 Nisan Cuma gecesinden itibaren başlayacak olan soğuk hava dalgasının, özellikle 1500 metre rakıma kadar olan bölgelerde orta kuvvette hissedileceği bildirildi. Yüksek kesimlerde ise yer yer kuvvetli don olaylarının yaşanabileceği tahmin ediliyor.
Yetkililer, bu sürecin 11 Nisan saat 00.00’dan başlayarak 13 Nisan sabah saat 09.00’a kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların ciddi şekilde düşmesi beklenirken, bu durumun tarımsal faaliyetler üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.
Üreticilere Kritik Uyarı: Tedbir Şart
Valilik tarafından yapılan açıklamada, başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Zirai donun özellikle meyve ağaçları ve erken ekilen ürünlerde zarara yol açabileceğine dikkat çekildi.
Uzmanlar, üreticilerin don riskine karşı gerekli önlemleri almasının büyük önem taşıdığını belirtirken, sulama, örtüleme ve diğer koruyucu yöntemlerin devreye alınması gerektiğini ifade etti. Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edilmesi ve resmi uyarıların dikkate alınması çağrısında bulundu.




