Sivas’ta sinemaseverleri sevindiren bir gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Sinema Günü” uygulaması kapsamında, yıl sonuna kadar her çarşamba günü vizyondaki tüm filmler 120 TL’den izlenebilecek. Kampanyaya Sivaslı işletmeci Aydın Durak da tam destek verdi.

Sinemacılık sektöründe 55 yılı geride bırakan Durak, bu girişimin sektöre yeniden canlılık kazandıracağını belirtti. Geçtiğimiz ay düzenlenen ve biletlerin 80 TL olduğu 2 günlük Sinema Festivali’nde salonların dolup taştığını hatırlatan Durak, “O etkinlik gösterdi ki insanlar sinemayı hâlâ seviyor, sadece doğru kampanyalarla teşvik edilmeleri gerekiyor. Bu tür fırsatlar, sektörü yeniden canlandıracaktır,” dedi.

Tanıtım Başarıyı Belirliyor

Durak, kampanyaların sürdürülebilir olması için tanıtımın önemine dikkat çekti. “Bir etkinliğin sosyal medyada güçlü bir şekilde duyurulması, ilgiyi doğrudan artırıyor. ‘Sinema Günü’nün de geniş kitlelere ulaştırılmasıyla Sivas halkı yeniden sinema salonlarını dolduracaktır. Bu tür projeler, sektörün eski canlı günlerine dönmesini sağlayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Sivas Sinemasının Kökleri Derin

Sivas’ın sinema tarihiyle Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Durak, kentin bu kültürel mirasa sahip çıkması gerektiğini söyledi. “Sivas, Cumhuriyet döneminde Türkiye’de sinemayla tanışan ilk şehirlerden biridir. 1937’de açılan Tan Sineması, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra gelen ilk örneklerdendi. Bir zamanlar şehirde 10 sinema vardı. Bugün o atmosferi özlüyoruz. Halkımızın bu kültürel değeri yaşatması gerekiyor,” diyerek çağrıda bulundu.

İki Kardeşin Gürün'den Başlattığı Kıvılcım Sivas'ı Sardı
İki Kardeşin Gürün'den Başlattığı Kıvılcım Sivas'ı Sardı
İçeriği Görüntüle

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Sinema Günü” uygulaması, yalnızca bilet fiyatlarını düşürmekle kalmıyor; aynı zamanda sektördeki umudu da yeniden yeşertiyor. Sivas’ta yıllarını bu işe adamış sinemacıların inancı ise, perdelerin bir kez daha ışıkla dolacağını gösteriyor.

Muhabir: Bahar Hızar