Sivaslılar yaz mevsiminin sıcak günlerini beklerken, şehri etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve mevsim normallerinin dışındaki hava şartları, şaşırtıcı bir manzarayı da beraberinde getirdi. Normalde sonbahar aylarında sararmaya başlayan otların, Temmuz ayının henüz ilk haftasında sarardığı görüldü.

Yaz Ortasında Gelen Soğuk Hava Her Şeyi Değiştirdi

Sivas'ta, Türkiye genelinde olduğu gibi betonarme yapıların artması ve yeşil alanların azalmasıyla birlikte iklimsel dengelerdeki değişimler daha net gözlemleniyor. Son olarak, yazın en sıcak olması beklenen dönemde şehri etkileyen soğuk hava dalgası, doğanın da dengesini şaşırttı.

Vatandaşlar Şaşkın: "Bu Görüntü Normal Değil"

Yol kenarlarında ve yeşil alanlarda, sonbaharı andırırcasına sararmış otları gören Sivaslı vatandaşlar, bu duruma şaşkınlıkla yaklaşıyor. Temmuz ayında yemyeşil olması gereken doğanın bu sarı hali, pek çok kişi tarafından "bu görüntü normal değil" şeklinde yorumlanıyor.

Sivas Yeşilyurt Mahallesi güne pis koku ile uyanıyor
Sivas Yeşilyurt Mahallesi güne pis koku ile uyanıyor
İçeriği Görüntüle

Sivas'taki bu sıra dışı manzara, küresel ısınmanın artık sadece bir teori olmadığını, mevsimlerin kaydığını ve ekolojik dengelerin bozulduğunu kanıtlar nitelikte bir gelişme olarak endişe yaratıyor.

Muhabir: Bahar Hızar