Sivas’ta piyasa değerinin oldukça altında fiyatlarla ürün satışı yapacağını duyuran bir giyim mağazasının açılışı, beklenmedik görüntülere sahne oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mağaza önünde toplanmaya başlayan kalabalık, kapıların açılmasıyla birlikte adeta bir can pazarına dönüştü. Ucuz ürün alma motivasyonuyla hareket eden vatandaşların mücadelesi, bölgedeki atmosferi bir anda gerginleştirdi.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Ekonomik fiyatlarla gardırobunu yenilemek isteyen Sivaslılar, mağazanın açılış saatinden çok önce bölgeye akın etti. Metrelerce uzayan kuyruklar, mağazanın bulunduğu caddede trafik ve yaya akışını etkilerken, içerideki sınırlı stoklardan yararlanmak isteyenlerin heyecanı yüzlerine yansıdı. Ancak bu bekleyiş, kapıların aralanmasıyla birlikte yerini kontrolsüz bir kalabalığa bıraktı. Mağaza görevlilerinin kapıları açmasıyla birlikte, dışarıdaki yüzlerce kişi aynı anda içeri girmek için hamle yapınca kaos kaçınılmaz oldu.

İNDİRİM YARIŞI CAN PAZARINA DÖNÜŞTÜ

Kapıların açıldığı o kritik anlarda, kalabalığın arkasından gelen baskıyla birlikte ön taraftaki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birbirini iterek içeri girmeye çalışan müşteriler arasında düşenler ve ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Olay yerinde yükselen çığlıklar ve karmaşa, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, insanların sadece kıyafetlere ulaşmak için değil, aynı zamanda kalabalığın arasında nefes alabilmek için de büyük bir mücadele verdiği görüldü. Yaşanan bu yoğunluk sırasında bazı vatandaşlar, kalabalığın içerisinde ayakkabılarını düşürdü. Mağaza içindeki karmaşa dindikten sonra birçok kişinin tek ayakkabıyla kaldığı ya da kaybolan eşyalarını aradığı gözlemlendi.

"BAZI MÜŞTERİLERİMİZ EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ"

Yaşanan olayların ardından açıklamalarda bulunan mağaza yetkilisi Turan Karacagil, gördükleri yoğunluk karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade etti. Beklentilerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Karacagil, süreci şu sözlerle anlattı:

"Dükkan açılışında beklemediğimiz bir kalabalık oldu. Müşteriler çok ilgiliydi ve açılışa bine yakın kişi geldi. Dükkanın açılış saatinde çok fazla bir yoğunluk vardı. Kapıları açar açmaz maalesef bir izdiham yaşandı. Bazı müşterilerimiz ezilme tehlikesi geçirdi ve o anlar bizim kameralarımıza da yansıdı. Birkaç müşterimiz ciddi sıkıntı yaşadı. Hatta kalabalık o kadar kontrolsüzdü ki, bazı müşterilerimizin ayağından ayakkabıları çıkmış. Ayakkabısını ancak bir saat sonra bulabilenler oldu."

Başkan Uzun’dan İtfaiye Erlerine İlk Ders
Başkan Uzun’dan İtfaiye Erlerine İlk Ders
İçeriği Görüntüle

Mağaza yönetimi, yaşanan bu talihsiz anlara rağmen satışların devam ettiğini ancak güvenliğin sağlanması adına giriş çıkışların kontrollü bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi. Sivas’taki bu olay, indirim dönemlerinde güvenlik önlemlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA