Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde, Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde hayata geçirilen TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı için açılış töreni düzenlendi. Programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Törende, bilim ve teknoloji alanında gençlere sunulan fırsatlar dikkat çekti.

SBTÜ Sahada Olacak: SAHA EXPO 2026 Başlıyor
SBTÜ Sahada Olacak: SAHA EXPO 2026 Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Gençlerin Geleceği Bilimle Şekilleniyor

Açılışta konuşan Vali Yılmaz Şimşek, günümüzde yapay zekâ, yazılım, uzay ve havacılık gibi alanların sadece bilimsel ilerleme açısından değil, ekonomik kalkınma ve küresel rekabet açısından da belirleyici olduğunu vurguladı. Bu alanlarda söz sahibi olan ülkelerin geleceği şekillendirdiğine dikkat çeken Şimşek, gençlerin bu alanlara yönelmesinin stratejik bir önem taşıdığını ifade etti. Sivas Valiliği olarak gençlerin teknoloji odaklı çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini belirten Şimşek, eğitim projelerinin bu anlamda kritik rol üstlendiğini söyledi.

“Yörünge 2030” Projesi Tanıtıldı

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Barış Şahin, “Yörünge 2030: Uzay ve Havacılık Serüveninde Bilimle Kanatlanan Gençler” projesini tanıttı. Projenin, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve onları ileri teknoloji alanlarına yönlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Program kapsamında gençlerin uygulamalı eğitimlerle destekleneceği, uzay ve havacılık başta olmak üzere birçok alanda farkındalık kazanacakları ifade edildi. Tören, katılımcıların projeye ilişkin değerlendirmeleriyle sona erdi.

Kaynak: Sivas Valiliği Bülten