İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas Şubesi Kadın Kolları, Filistin’e destek amacıyla anlamlı bir çalışmaya imza attı. Dernek binasında düzenlenen kermes, hem yoğun katılım hem de güçlü bir dayanışma örneğiyle dikkat çekti. Kermesten elde edilen gelirin, Gazze’ye doğru yola çıkan Sumud Filosu’na destek olarak gönderileceği açıklandı.
İHH Sivas Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, bu tür organizasyonların yalnızca maddi destek değil, aynı zamanda vicdani bir duruş anlamı taşıdığını vurguladı. Kılıç, Filistin özgür olana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, gönül verenlerin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Kermes boyunca gönüllüler tarafından hazırlanan ürünler satışa sunulurken, vatandaşların ilgisi etkinliğin amacına ulaşmasında önemli rol oynadı. Katılımcılar, yapılan bu organizasyonun hem farkındalık oluşturduğunu hem de somut bir katkı sağladığını belirtti.

“İyilik Yola Çıktığında Engel Tanımaz”
Hülya Kılıç, yaptığı açıklamada Sumud Filosu’nun yalnızca bir yardım girişimi olmadığını, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanını temsil ettiğini söyledi. Gazze’ye doğru ilerleyen her geminin kararlı bir duruşun simgesi olduğunu ifade eden Kılıç, “Bu yürüyüş, karanlığa karşı aydınlığın ayakta kaldığını gösteriyor” dedi.
Kılıç, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bugün dalgaları aşarak ilerleyecek her gemi, ‘Biz buradayız’ diyenlerin sesi olacaktır. İnanıyoruz ki yürekten gelen her adım, bir gün zincirleri kıracak güce dönüşecek. O güç, Gazze semalarında özgürlüğün sesi olarak yankılanacaktır.”
Etkinliğin sonunda destek veren herkese bir kez daha teşekkür eden Kılıç, yapılan her katkının umutları büyüttüğünü belirtti. Sivas’ta düzenlenen bu kermes, küçük bir adım gibi görünse de, Filistin’e uzanan büyük bir dayanışmanın parçası olarak kayıtlara geçti.





