Kısa Adı SİYŞAD olan Sivas Yazarlar Şairler ve Aşıklar Derneği 22 Haziran cumartesi günü 14.Geleneksel Uluslararası Söz Ustaları Aşıklık Geleneği Şiir ve Müzik Şöleni açılışını gerçekleştirecek. 23 Haziran pazar günü ise İmranlı'ya geçerek şöleni devam ettirecekler.
Konu hakkında açıklamada bulunan SİYŞAD Başkanı Zekeriya Duman, dernek olarak Sivas'ı kültürel yönden tanıtmanın çalışmalarını artırarak devam ettirdiklerini belirterek, "Derneğimiz İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle 22 Haziran cumartesi günü 14.Geleneksel Uluslararası Söz Ustaları Aşıklık Geleneği Şiir ve Müzik Şöleni açılışını yapacağız. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde saat 13.00'de yapacağımız açılışın ardından ilk program saat 17.00'ye kadar sürecek. Daha sonra aynı yerde saat 19.00'da yapılacak olan program saat 22.00'ye kadar devam edecek" dedi.
23 Haziran pazar günü de 14.Geleneksel Uluslararası Söz Ustaları Aşıklık Geleneği Şiir ve Müzik Şöleni'nin İmranlı ilçesinde devam edeceğini belirten Başkan Duman, "İmranlılar Kültür Derneği ve İmranlı Belediyesi'nin katkılarıyla şölenimizi İmranlı'da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.