Sivas'ta süt üreticileri, çiğ sütün üreticiden 23 TL'ye alınmasına rağmen marketlerde ve satış noktalarında 40 TL'den başlayan fiyatlarla tüketiciye ulaştığını belirterek, sektörün denetlenmesini istedi.

Üreticiler, birçok ilde çiğ sütün 33 TL seviyelerinde toplandığını ifade ederken, Sivas'ta ise hem alım fiyatlarının düşük kaldığını hem de yeterli süt toplama merkezi bulunmaması nedeniyle ürettikleri sütün önemli bir kısmını satmakta güçlük çektiklerini dile getirdi.

27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda kuşlara bırakılan yiyecekler tepki çekiyor
27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda kuşlara bırakılan yiyecekler tepki çekiyor
İçeriği Görüntüle

Sütünü değerinde satamayan üreticiler, mevcut şartlarda üretim yapmanın her geçen gün daha da zorlaştığını belirterek, düşük alım fiyatları nedeniyle emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Öte yandan tüketicilerin de süt ve süt ürünlerini yüksek fiyatlarla satın almak zorunda kaldığına dikkat çeken üreticiler, aradaki fiyat farkının nedenlerinin araştırılması gerektiğini ifade etti.

Sivaslı çiftçiler ve süt üreticileri, il genelinde süt toplama altyapısının güçlendirilmesi, alım süreçlerinin iyileştirilmesi ve fiyat oluşumunun denetlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Yapılacak etkin denetimlerle hem üreticinin hak ettiği kazancı elde edebileceğini hem de tüketicilerin süt ve süt ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşabileceğini savunan üreticiler, konuya ilişkin ilgili kurumların gerekli adımları atmasını ve kamuoyunu bilgilendirmesini beklediklerini kaydetti.

Muhabir: Enes Bulut