Sivas, 2 Temmuz anma etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, şehrin genelinde güvenlik ve ulaşım önlemleri de bir bir devreye giriyor. Anma programı kapsamında, katılımcıların güvenli bir şekilde güzergâhlarını kullanabilmeleri ve olası trafik yoğunluğunun önlenmesi adına kapsamlı bir trafik planlaması hayata geçirildi. Şehrin merkezindeki cadde ve sokaklar, yaya geçişlerini rahatlatmak amacıyla bariyerlerle çevrilerek araç trafiğine kapatılmaya başlandı.

Hangi Yollar Trafiğe Kapatılacak?
Alınan kararlar doğrultusunda, 2 Temmuz Perşembe günü saat 08.00’den itibaren belirtilen güzergâhlarda araç trafiğine izin verilmeyecek. Araç parkının da yasaklandığı bu süreçte; Seyrantepe Caddesi, Fidanlık Caddesi, Yeditepe Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Hikmet Boran Caddesi, Mevlana Caddesi, Hikmet Işık Caddesi, Atatürk Caddesi, Afyon Sokak, Bankalar Caddesi, Aliağa Cami Sokak, Eski Orduevi önü ve Bekir Sami Kunduk Caddesi, trafiğe tamamen kapatılacak. Ayrıca, bu ana arterlere açılan ara cadde ve sokak girişleri de güvenlik nedeniyle ulaşıma kapalı olacak.

Vatandaşlara "Alternatif Güzergâh" Uyarısı
Şehrin merkezindeki hareketlilik şimdiden başlarken, yerleştirilen bariyerler yaya akışının güvenle sağlanması için kritik bir öneme sahip. Sivaslı vatandaşların ve bölgeden geçiş yapacak sürücülerin mağduriyet yaşamaması için yarın gün boyu sürecek bu kısıtlamaları dikkate almaları önem taşıyor. Sürücülerin trafiğe kapalı olan bu güzergâhlar yerine alternatif yolları kullanmaları, şehir içi trafiğinin aksamaması adına büyük önem arz ediyor. Şehirdeki hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte, 2 Temmuz günü anma programı boyunca bölge sadece yayaların kullanımına açık olacak.




