Sivas kent merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve uzun yıllardır atıl durumda bekleyen Eski Kızılay Hastanesi binasının akıbeti netleşmeye başladı. Yıllar önce "Kütüphane ve Gençlik Merkezi"ne dönüştürüleceği açıklanan bina için herhangi bir dönüşüm çalışması yapılmazken, şimdi ise yıkım süreci için hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi.

Dönemin Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından kamuoyuna duyurulan proje kapsamında binanın kütüphane ve gençlik merkezi olarak hizmet vermesi planlanmıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen projeye ilişkin somut bir çalışma hayata geçirilmedi ve bina kaderine terk edildi. Yapılan teknik incelemelerde binanın taşıyıcı sisteminde ciddi hasarlar bulunduğu, özellikle kolonlarda büyük oranda deformasyon tespit edildiği ve yapı için çürük raporu düzenlendiği belirtildi. Uzun süredir elektriği de kesik olan bina, güvenlik açısından risk oluşturmaya devam ediyordu.

Edinilen bilgilere göre, 5 katlı Eski Kızılay Hastanesi binasında yıkım öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Binanın kısa süre içerisinde kontrollü şekilde yıkılması bekleniyor.
Öte yandan mevcut imar planında parselin 6 kat yapılaşma hakkına sahip olduğu öğrenildi. Yıkımın ardından alanda nasıl bir proje hayata geçirileceği ise henüz netlik kazanmadı. Kamuoyunun merakla beklediği yeni kullanım amacına ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.




