Sivas’ta kitap sevgisini günlük hayatın bir parçası haline getirmek ve kitaplara erişimi kolaylaştırmak amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Sivas Okuyan Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan kitaplık, Kitap Otağı önünde vatandaşların kullanımına sunuldu.
Bir kitabın hikâyesi bitmeyecek, Sivas’ta yeni okuyucusunu bekleyecek#SONDAKİKA #Sivas pic.twitter.com/waMWUjHEhI
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) September 14, 2026
27 Haziran Öğretmenler Parkı içerisinde, Kafe 346’nın yanında bulunan Kitap Otağı önüne yerleştirilen kitaplık, okumayı sevenlerle elindeki kitabı paylaşmak isteyenleri aynı noktada buluşturmayı amaçlıyor.

Projeyle birlikte isteyen vatandaş kitaplıktan herhangi bir kitabı alarak okuyabilecek. Evinde bulunan, daha önce okuduğu ya da başka bir okuyucuyla buluşmasını istediği kitabı olanlar ise kitaplığı kullanarak eserlerini buraya bırakabilecek.
Sivas Okuyan Kadınlar Derneği tarafından oluşturulan proje, kitapların yalnızca bireysel olarak okunmasının ötesine geçerek paylaşılması ve daha fazla kişiye ulaşması fikrine dayanıyor. Böylece bir kişinin kitaplığında bulunan bir eser, başka bir okuyucunun yeni kitabı haline gelebilecek.
Dernek Başkanı Esma Yıldız, projenin temel amacının kitapları paylaşarak daha fazla insana ulaştırmak olduğunu belirtti. Yıldız, bir kitabın yeni bir okuyucuyla buluşmasının kendileri için en güzel paylaşım olduğunu ifade ederek, oluşturulan kitaplıkların herkes için küçük ancak anlamlı bir iyiliğe dönüşmesini istediklerini söyledi.
Kitaplığın önünden geçen vatandaşların da projeye dahil olması bekleniyor. Okumak isteyenler kitaplıktan kitap alabilirken, paylaşmak isteyenler de ellerindeki kitapları buraya bırakarak projenin büyümesine katkı sunabilecek.
Sivas Okuyan Kadınlar Derneği, bu çalışmayla kentte kitap okuma alışkanlığının ve paylaşma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Çünkü bu kitaplıkta amaç yalnızca kitap bırakmak ya da kitap almak değil; okunan bir kitabın başka bir okuyucuyla yeniden hayat bulmasını sağlamak.





