Merhaba Dostlar, Futbol Milli Takımının oynadığı müsabakalar nedeniyle Süper Lige verilen iki haftalık aranın ardından kapalı yağmurlu bir havayla 4 Eylül Stadyumu ana kampüs ve okullar bölgesinin bulunduğu cadde girişine geldik.
Orada bir manzara gördük ki davullu zurnalı eğlenceli müzik eşliğinde sporcular ve sporseverlerin mutluluğuna ortak olduk.
Bu da Uzun yıllar Demir Grup Sivasspor´a yöneticilik, başkanlık yaparak yönetimi ve teknik ekibiyle bir başarı ivmesi yakalattığı için Sivas belediye meclis kararıyla o caddeye Mecnun Otyakmaz isminin verilmesi kararının uygulaması ve açılışına katıldık.
Açılış törenine İl protokolü Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas Milletvekili Semiha Ekinci. Belediye Başkanı Sami Aydın. Vali Davut Gül bir konuşma yaparak bu caddeye başkanımızın isminin verilmesinden dolayı belediye meclisine teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundular.
Açılış törenine Eski Hakem Gözlemci, Sivas ve İstanbul Emniyet eski, yeni Adıyaman İl Emniyet Müdürü değerli kardeşim Metin Alper beyin de katıldığını gördüm çok mutlu oldum biraz olsun hasret gidermiş olduk.
Mecnun Otyakmaz´ın arkadaş çevresi. Ailesi ve tüm yönetim kurulunun hazır bulunduğu törende bir konuşma yaparak bu caddeye isminin verilmesinden dolayı kendilerini, kulübünü yönetimini onurlandıran bir davranış olduğunu belirterek Belediye başkan ve meclis üyelerine teşekkür etti.
Yapılacak olan cadde açılışı Belediye ve spor basını tarafından bir hafta boyunca şehirde duyurulmasına rağmen katılımın( müsabaka öncesi moral motivasyonu etkiler düşüncesiyle) daha yığınsal olmasını beklerdim doğrusu Sivas ve Sivasspor için .
Müsabakaya da umduğum kalabalığı göremedim açıkçası tribünlerde on bine yakın emekçi izleyiciler vardı ama. bu müsabakanın analizlerini kimi dostlar benimle paylaşırken şöyle diyorlar´´ hocam biletler niye bu karşılaşma için özel olarak yukarı fiyata çekildi ?´ şeklinde eleştiri getirdiler
Bu müsabakaya çevre illerden binlerce izleyici gelebiliyorsa bir müsabaka içinde bunu anlayışla karşılamanızı istiyorum, bunu da yönetimdeki dostlarıma iletmiş olayım.
Gelelim Demir Grup Sivasspor ?Fenerbahçe müsabakasının ilk yarısına Demir Grup Sivasspor Fenerbahçe karşısına cezalı olan Douglas, Sakatlıkları devam eden Mert Hakan Yandaş ,E.Dinga ve Kone´den yoksun ,Fenerbahçe ise Mehmet Topal, Slimani,Tolga Ciğerci,ve Yassine´nin yer almadığı bir kadroyla sahaya çıktı.
Şunu özellikle belirtmek istiyorum iyi antrenman yapabilen kendine iyi bakan futbolcu kolay kolay sakatlanamaz (aksi bir müdahale olmaz ise)
İlk yarıda Demir Grup Sivasspor ´kötü´ Fenerbahçe karşısında ikinci ve üçüncü bölgeye süratle geçiş yaparken Robinho´nun akıllı yıldızlaşan varyasyonlarına akıllı bir şekilde avdet edilmiş olsa idi farklı pozisyonlar üretilebilir ve netice alınabilirdi.
Modern futbol da oyunu öne çekerek orta saha merkezini sağlı sollu oyuncularla kalabalıklaştırırsanız hem eksiltir hem skoru değiştirebilirsiniz.
Bjarmyr ve Robinho´dan yoklama şutları kaleci Harun da kaldı Fenerbahçe´de Soldado ve Frey ve Şener´in çabaları Sivasspor savunmasında pasifize edildi.
Fenerbahçe takımı ve futbolcular üzerinde sürekli puan kayıplarının yaşanması oynanan kötü futbolun yönetim ve taraftarın psikolojik baskısı halen üzerinde olduğunu gördüm.
Bununla birlikte sahada ilk yarıda kötü cansız ve tatsız bir oyun sergilemesine rağmen rakibi Sivasspor bundan yararlanamadı.
Fenerbahçe bu müsabakayı almaları halinde kendileri için bir çıkış moduna girecekleri şeklinde açıklamada bulunmuşlar idi. Çift orta uç denemesinde 4 Eylül stadyumunda bir netice alamadı.
Demir Grup Sivasspor´ da ise Uğur Çiftçinin dışında kayda değer bir savunma hatası yaşanmadı kaleci Tolga han Acar iki üç tane net gol pozisyonu kurtardı bir iki topa taymingi ayarlamadan çıktı biraz daha dikkatli olması lazım ceza alanı içerisindeki arkadan müdahaleleri çok yanlış bakarsınız aleyhinize bir penaltı kararı verilmiş olur yaptığınız reaksiyonları kontrol ederek oyuna ve oyuncuya müdahale edin.
İkinci yarıda Fenerbahçe´de biraz olsun gözle görülür bir düzelme oldu fakat bu kısa sürdü, Fenerbahçe hava toplarına çok iyi hakem olan oyunculardan kurulu olunca bloklardan etkili ataklar yapılmaya başladı.
İlk yarıda pozisyon üretemeyen Fenerbahçe yapılan değişiklerle son 17. Dakikada Sivasspor´da yorulmalar başlayınca rakip kalede etkili olmaya başladı özellikle Mehmet Ekici´nin oyuna alınması burada etkili oldu yakaladıkları çok net gol pozisyonlarını kaleci Tolgahan Acar´ın başarılı kurtarışları gole imkan tanımadı.
Müsabaka sonrasında Tamer Tuna ise; istedikleri oyunu yansıtamadıklarını belirterek on kişi kaldığımız maçlarda bile böyle kötü oynamadıklarını pas yüzdelerinin ve kenar ortalarının çokluğuna rağmen netice alamadıklarını belirtmiş oldu. Benim yukarıda bahsettiğim gibi yoruldukların ve bunun kişisel olabileceğini söyledi.
Tamer hoca futbol sektöründe bu işi çok iyi yapan ve bilen antrenörlerden biri kişisel yorulmaların nedenlerini de umarım kısa sürede çözecektir.
Coco ise; Skor üretmekte zorlandıklarını tepeden oynamaya alışık oyuncularımız var ama ilk yarıda pozisyon üretmede sıkıntı yaşadıklarını, Robinho konusunda durdurmakta sıkıntı yaşadıklarını, ikinci yarıda daha iyi idik pozisyon bulduk iki üç farklı öne geçebilirdik ama yapamadıklarını belirtti´
Sivas Belediyespor ise Tuzla Spor deplasmanında 3-0 lık bir skorla tuzla erimiş oldu.
Şarkışla Belediyespor´a bravo diyorum Antrenör Ahat Kömürlü oğlu ve sporcularını tebrik ediyorum, deplasman da Araban Belediyespor´u 1-0 yenerek beşte beş yaparak puanını onbeşe çıkararak namağlup tek takım olma unvanını sürdürmüş oldu.
Gürün Doğanspor´da Antrenörlük yaptığım yıllarda başarılı futbolu ile bireysel yeteneği ile beğeni toplayan benim eski sporcum DÇ.Dr.Yüksel Aydın Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Baş Danışmanlığı görevine atandığını öğrendim kendisini tebrik eder yeni görevinde başarılar dilerim.
Görüşmek dileğiyle kendinize çok iyi bakın efendim.
Bir Puan İyi Puandır Ama!
İsmail Dursun
Yorumlar