04 Şubat 2026
weather
-1°
43,5148 %0.06
51,4680 %0.05
7.070,44 % 2,33
Ara
Bizim Sivas Haber GÜNCEL Korkutan gecenin ardından Valilik'ten açıklama! Öğrencilerin durumu

Korkutan gecenin ardından Valilik'ten açıklama! Öğrencilerin durumu

Öğrencilerin durumu iyi! Sivas Valiliği, Sancaktar Yurdu'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesi sonrası 48 öğrencinin de taburcu edildiğini duyurdu

KAYNAK: Sivas Valiliği Bülten
Okunma Süresi: 1 dk

Sivas merkezdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Sancaktar Kız Öğrenci Yurdu'nda gece yarısı yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili Sivas Valiliği'nden beklenen resmi açıklama geldi. Valilik, hastaneye başvuran tüm öğrencilerin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini duyurdu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Resmi açıklama yüreklere su serpti

Sivas Valiliği tarafından yapılan "Basın Açıklaması" başlıklı duyuruda şu bilgilere yer verildi:

"27.04.2025 günü saat 00.30 sıralarında ilimiz merkez KYK yurtlarından olan ve kız öğrencilerimizin kaldığı Sancaktar Kız Yurdu'nda gıda zehirlenme vakası yaşanmış olup; Hastanelerimize baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleriyle 48 KYK öğrencimiz müracaat etmiştir. Ayakta tedavileri yapılan tüm öğrencilerimiz hastanelerimizden taburcu edilmiştir."

Bu açıklama, olay sonrası endişe içinde bekleyen ailelerin ve kamuoyunun yüreğine su serpti.

Soruşturma başlatıldı

Valilik açıklamasında ayrıca, olayın nedeninin araştırılması amacıyla hem adli hem de idari düzeyde soruşturma başlatıldığı belirtildi: "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

İlk bilgilere göre öğrenciler, yurtta çıkan akşam yemeği sonrası rahatsızlanarak ambulanslarla hastanelere kaldırılmıştı. Valiliğin tüm öğrencilerin taburcu edildiğini açıklamasıyla olayda korkulan olmadı. Soruşturma sonucunda zehirlenme şüphesinin kaynağının netleşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *