Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen dereye giren büyükbaş hayvanlardan 16’sı telef oldu. Yaklaşık 200 hayvanın bulunduğu sürüde 70 büyükbaşın suya kapıldığı olayda, köylüler ve çobanın müdahalesiyle hayvanların büyük bölümü kurtarıldı.
Koyulhisar’da dereye kapılan 16 büyükbaş telef oldu! #SONDAKİKA #Sivas https://t.co/pF71DYqbIm
— Bizim Sivas Gazetesi (@bizimsivascomtr) October 4, 2026
Olay, sabah saatlerinde Koyulhisar’a bağlı Aydınlar köyü kırsalında meydana geldi. Köy sakinlerine ait yaklaşık 200 büyükbaş hayvan, köy çobanı tarafından yayılmaları için kırsal alana çıkarıldı.

Bir süre sonra su içmek amacıyla köyde bulunan dereye yönelen hayvanlardan 70’i, son yağışlarla birlikte debisi yükselen suya kapıldı. Akıntıya karşı sürüklenen hayvanların kurtarılması için çoban ve köylüler seferber oldu.

Yapılan müdahaleler sonucunda hayvanların büyük bölümü dereden çıkarılırken, 16 büyükbaş hayvan telef oldu. Olay nedeniyle köy sakinleri önemli ölçüde kayıp yaşadıklarını belirterek destek beklediklerini ifade etti.





