Bu yıl Sivas’ta palamut bolluğu yaşanıyor. Sivas Balık Pazarı’nda, derya kuzularındaki verimlilik, hem fiyatlara hem de tezgahların çeşitliliğine yansıdı. Balıkçı esnafı Burak Somtaş, bu sene palamutun bol olduğunu ve bu nedenle fiyatların düştüğünü belirtti. Sivaslıların ilgisinin arttığını vurgulayan Somtaş, özellikle palamutun 150 TL’den satışa sunulmasının, balık severler için cazip bir fırsat yarattığını söyledi.
Esasında palamut mevsiminin çoktan geçtiğini, ama bolluk nedeniyle satışların ilk günküyle devam ettiğini ifade eden Somtaş, "Bununla birlikte hamsi bolluğu da var. Sivaslılar yağlı ve etli balık tercih eder. Somon balığı da bu sene bol ve tercih ediliyor. Somon kilosu 340 TL" dedi.
Palamutun yanı sıra hamsi de balık pazarında bol olarak yerini almış durumda. Ancak hamsinin kilosu 175 TL’den başlıyor. Fiyatlar, bu yılki bollukla birlikte oldukça uygun hale gelirken, balıkçı esnafı, deniz ürünlerine olan talebin yüksek olmasını, derya kuzularındaki bolluğa bağlıyor.
Sivaslılar, bu yıl palamuta olan ilgilerinin artığını belirtirken, balık pazarının hareketlenmesiyle birlikte Sivas’taki balık tüketimi de artmış görünüyor. Tezgahlarda palamudun yanı sıra diğer deniz ürünleri de sıklıkla tercih ediliyor. Balıkseverler, taze ve ucuz balığa ulaşmanın keyfini çıkarıyor.