Bayram bitti ama yoğunluk bitmedi: Sebze halinde hareketli günler
Bayram bitti ama yoğunluk bitmedi: Sebze halinde hareketli günler
İçeriği Görüntüle

Kurban Bayramı süresince Sivas’ın en işlek noktalarından biri olan ve 7/24 hareketliliğin yaşandığı Sivas Sebze Hali, bayramın sona ermesiyle birlikte eski sakin günlerine döndü. Bayram öncesi hazırlık yapan vatandaşların ve esnafın akınına uğrayan, her dakikası yoğun geçen haldeki hareketlilik, yerini rutin işleyişe bıraktı.

Bayram Öncesi Rekor Yoğunluk Yaşanmıştı

Bayramın hemen öncesinde, sebze ve meyve alışverişi yapmak isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk, hal içerisindeki ticari hacmi zirveye taşımıştı. Esnafın gece gündüz demeden çalıştığı, sevkiyatların kesintisiz sürdüğü o dönemde, haldeki hareketlilik şehrin dört bir yanına yansımıştı. Her saniyesinin dolu olduğu o günler, Sivas sebze pazarındaki bayram alışverişi geleneğinin bir parçası olarak kayıtlara geçmişti.

"İğne Atsan Yere Düşmüyordu"

Bugün hal alanını ziyaret edenler, bayram günlerinden eser kalmadığını gözlemliyor. Bayram telaşının yerini sessizliğe bıraktığı halde, esnaflar da normal sevkiyat planlarına geri döndü. Sıkışık tezgahlar ve sürekli hareket halindeki araçların oluşturduğu o kalabalık görüntü, yerini daha düzenli ve sakin bir çalışma temposuna bıraktı. Esnaflar, bayram süresince yaşanan satış artışının yerini standart piyasaya bıraktığını belirtiyor. Sivas Sebze Hali’nde şu an için herhangi bir yoğunluk yaşanmıyor. Nakliye araçlarının giriş çıkışları ve perakendeci esnafının alımları, bayram öncesindeki hızın aksine daha kontrollü bir şekilde ilerliyor. Sivas halkı için bayram alışverişinin nabzının tutulduğu bu merkez, artık günlük ihtiyaca yönelik sevkiyatlarla faaliyetini sürdürüyor.

Muhabir: Gülşah Akkaş Yaman