Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) kavuşan Sivas, Ankara ve İstanbul'a düzenlenen seferle birlikte hem ticari, hem ulaşım ve hem de turistik anlamda önemli bir konum yakalarken, özellikle Turistik Ekspresleri de gözlemeye başladı.
Konu hakkında müjdeli haber ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi'nde Sivas'ta durmayan tren, Turistik Tatvan Treni"nde Sivas'ta duracak.
DÖNÜŞTE SİVAS'TA OLACAKLAR
Turistik Tatvan Treni"nin Ankara-Tatvan seferinde 3 saat Elazığ"da turizm amaçlı duracağını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Bu molada yolcular Elazığ"ın kültürel ve tarihi dokusunu keşfetme olanağına sahip olacak. Dönüş yolculuğuna Tatvan"dan çıkacak tren bu kez Sivas"ta 3 saat durarak yolculara Sivas"ta vakit geçirme imkanı tanıyacak" diye konuştu.
SİVASLI ESNAFLAR MEMNUN
Konu hakkında açıklamada bulunan Sivaslı hediyelik eşya satan esnaflardan Hüseyin Yıldız, "Sivas'ın kültürel eserlerini gezecek olan turistlere yönelik Sivas hatırası olacak hediyelik eşyalar bu geziyi daha da anlamlandıracaktır. Tarihi İpek Yolu üzerinde bir mihenk taşı olan Sivas'ın bu anlamda değerlendirilmesinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür ederiz" dedi.
Turistik Tatvan Treni Ankara"dan 24 Haziran saat 14.30"da 140 yolcusuyla, Tatvan"dan ise 26 Haziran saat 19.00"da hareket edecek ve Sivas'ta 3 saat kalacak.