Antalya'da yaşayan Sivaslı kadınlar, memleket hasretini gidermek ve kültürel bağlarını güçlendirmek amacıyla her ayın ilk haftasında düzenlenen geleneksel buluşmalarda bir araya gelmeye devam ediyor. Sivas'a özgü lezzetlerin ikram edildiği, türkülerin hep bir ağızdan söylendiği etkinlikler, hemşehrilik bağlarını kuvvetlendirirken yeni dostlukların kurulmasına da vesile oluyor.

Faaliyetlerini uzun süredir sürdüren topluluğun buluşmaları, Antalya'daki bir Sivas mekanında samimi bir atmosferde gerçekleştiriliyor. Farklı ilçelerden ve farklı dönemlerde Antalya'ya yerleşen Sivaslı kadınlar, aynı sofranın etrafında buluşarak hem memleket özlemini paylaşıyor hem de kültürel değerlerini yaşatıyor.

Topluluğun kurucusu ve yöneticisi Güler Mercan Aykaç'ın öncülüğünde sürdürülen organizasyonlar, her geçen ay daha fazla ilgi görüyor. Temmuz ayının ilk haftasında, cumartesi günü gerçekleştirilen son buluşmada da Sivaslı kadınlar yine aynı sıcak ortamda bir araya geldi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği programda Sivas türküleri seslendirilirken, katılımcılar uzun süre sohbet ederek keyifli vakit geçirdi.

Buluşmada konuşan topluluğun kurucusu Güler Mercan Aykaç, Sivas'ın sadece doğup büyüdükleri şehir olmadığını, aynı zamanda gönüllerinde taşıdıkları büyük bir değer olduğunu vurguladı.

Aykaç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sivas Kadınlarıyız… Nerede Yaşarsak Yaşayalım, Yüreğimiz Hep Sivas'ta. Sivas, yalnızca doğduğumuz toprakların adı değil; gönlümüzde taşıdığımız bir vefa, bir sevda ve köklü bir kültürdür. Antalya'da yaşayan Sivaslı kadınlar olarak, bu kadim mirası yaşatmak, dostluğumuzu büyütmek ve hemşehrilik bağlarımızı daha da güçlendirmek için bir araya geliyoruz."

Fadlum Çayı'nda Oluşan Tehlike ve Kötü Kokuya Karşı Vatandaşlar Acil Çözüm Bekliyor!
Fadlum Çayı'nda Oluşan Tehlike ve Kötü Kokuya Karşı Vatandaşlar Acil Çözüm Bekliyor!
İçeriği Görüntüle

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Aykaç, aynı sofranın etrafında buluşmanın sadece bir yemek organizasyonu olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bir sofranın etrafında buluşurken aslında aynı yüreğin sıcaklığını paylaşıyor, Sivas'ın türküsünü, muhabbetini, örfünü ve dayanışma ruhunu yaşatıyoruz. Antalya'dan yükselen bu birlik sesiyle, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki Sivaslı kadınlara gönülden sesleniyoruz: Gelin, bu sevdayı birlikte büyütelim; kültürümüzü, değerlerimizi ve kardeşliğimizi el ele geleceğe taşıyalım."

Sivas sevgisinin kendilerini bir araya getiren en güçlü bağ olduğunu belirten Aykaç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Biz varız, biriz ve Sivas sevdamızla her zaman omuz omuzayız. Sesimize ses olan BizimSivas'a teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi bu güzel dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz."

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen buluşmaların önümüzdeki aylarda da devam edeceği belirtilirken, organizasyonun Antalya'da yaşayan Sivaslı kadınlar arasında dayanışmayı güçlendirmesi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunması hedefleniyor. Etkinlikler sayesinde hem memleket özlemi bir nebze olsun gideriliyor hem de Sivas kültürü Antalya'da yaşatılmaya devam ediyor.

Muhabir: Enes Bulut