S.S. Sivas Gardaşlar Tıbbi Aromatik Bitki Üreticileri Tarımsal İşletme Kooperatifi Başkanı İlbegüm Kesici Ay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda tarımın stratejik önemine dikkat çekerek üreticilerin ülke ekonomisi ve geleceği açısından taşıdığı kritik role vurgu yaptı. Ay’ın açıklamaları, özellikle son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve gıda krizleri nedeniyle tarımın yeniden ön plana çıktığı bir dönemde dikkat çekti.

“Tarım Sadece Üretim Değil, Gelecek Meselesidir”

Başkan İlbegüm Kesici Ay, yayımladığı mesajda tarımın yalnızca ekonomik bir faaliyet olmadığını belirterek, bunun aynı zamanda bir ülkenin bağımsızlığı ve milli gücüyle doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti. Dünyada yaşanan iklim değişiklikleri, savaşlar ve küresel gıda krizlerinin tarımın hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Ay, üretimin sürdürülebilir olmasının ülke geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türk çiftçisinin fedakârlıkla üretime devam ettiğini dile getiren Ay, toprağa emek veren üreticilerin toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu kaydetti. “Üreten çiftçi varsa güçlü Türkiye vardır” ifadelerini kullanan Ay, çiftçinin desteklenmesinin yalnızca tarımsal kalkınma için değil, ekonomik istikrar açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sivas'ta çobanların suyla zorlu mesaisi
Sivas'ta çobanların suyla zorlu mesaisi
İçeriği Görüntüle

Gençlerin Tarıma Yönelmesi Çağrısı

Mesajında kırsal kalkınmanın önemine de değinen Başkan Ay, genç nüfusun yeniden üretime yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Tarım sektörünün geleceğinin genç üreticilerle güçleneceğini belirten Ay, özellikle yerli üretimin artırılması ve verimli tarım alanlarının etkin şekilde değerlendirilmesinin Türkiye açısından stratejik bir gereklilik olduğunu söyledi.

Sivas’ın verimli topraklarında üretim yapan çiftçilere de özel olarak teşekkür eden Ay, ülkenin dört bir yanında emek veren tüm üreticilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Açıklamasının sonunda çiftçilere bereketli, bol kazançlı ve sağlıklı bir üretim sezonu temennisinde bulunan Ay’ın mesajı, üreticilere moral veren açıklamalar arasında yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi