Kırmızı eti Kurban Bayramı'ndan sonra piknik alanlarında yiyen Sivaslılar, tavuk etine tekrar yöneldi. Kasaplar en fazla tavuk eti tüketimi olduğunu belirtirken, başı tavuk etinde kanat çekiyor.

Kırmızı etin kilosunun 480 TL kıyma, 600 TL ile bonfile olduğu belirtilirken, "Beyaz ette tavuk eti kilosu ise kanat 170 TL, kelebek 100 TL, göğüs 140 TL, baget 100 TL, tüm tavuk kilosu ise 90 TL olması nedeniyle Sivaslılar pikniklere tavuk etiyle gidiyor" denildi.

FARK ÇOK FAZLA

Konu hakkında açıklamada bulunan Sivas kasaplarından Latif Güler, "Kırmızı et ile tavuk eti arasında ki fark çok fazla. Sivaslılar tavuk etine yöneldi. Tavuk kilosu ortalama 120 TL civarında. Kalabalık nüfus, piknikte de fazla tüketim olacak. Bundan dolayı çok az kırmızı ette köfte alınıyor, kilosu 480 TL. Kişi başı 2'şer olarak hesap edliyor. Daha sonra ise fazlasıyla tavuk eti alınıyor" şeklinde konuştu.

EN FAZLA KANAT

Tavuk etinde tercihin kanattan yana olduğunu, kanat kilosunun 170 TL olduğunu belirten Kasap Latif Güler, "Kelebek kilosu 100 TL, göğüs 140 TL, tüm tavuk ise 90 TL. Vatandaşlar kanat daha fazla alıyor, piknikte bol bol tüketiliyor. Mangalı son derece güzel oluyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bahar Hızar